Solo Start
Image default
Bedrijven

Hoe u uzelf goed kan beschermen tegen de zomerhitte

In deze zomerse dagen, waarin er soms zelfs nieuwe hitterecords worden gemeten, is het belangrijk dat u zelf koel binnen zit. Zeker als u geen toegang hebt tot een tuin met een zwembad of een voetenbadje, is het goed dat het binnen genoeg verkoeld is. Hieronder vind u meer over hoe u dit het beste kunt doen.

Rolluiken schoonmaken zodat deze langer meegaan

Zonlicht is verantwoordelijk voor de enorme hitte die u ervaart. Daarom is het essentieel om dit zonlicht buiten te houden. Door gordijnen binnen op te hangen of rolluiken buiten, kunt u het meeste zonlicht weren. Door op een warme dag de gordijnen te sluiten of de rolluiken naar beneden te rollen, zal het binnen een stuk koeler worden. Rolluiken hebben echter niet eeuwig leven, maar u kunt er wel voor zorgen dat ze langer meegaan. Rolluiken schoonmaken met osmose water en schimmelvreter zorgt ervoor dat vuil en schimmels niet meer door de rolluiken heen bijten.

Sluit de ramen

Hoewel het een verstandig idee lijkt om de raden op te zetten, zodat het binnen door kan waaien, is dit niet altijd een goed plan. Op deze manier zorgt u voor een weg waarmee de warme lucht van buiten naar binnen kan komen. Vaak waait de wind ook niet hard genoeg om goede ventilatie mogelijk te maken. Sluit daarom overdag de ramen, zodat u warme lucht buitenhoudt. In de avond, zodra de zon onder is, kunnen de ramen weer open, omdat de buitenlucht dan waarschijnlijk een stuk is afgekoeld. 

Eventuele rolluik reparatie is eenvoudig

In het geval dat een rolluik is aangetast door neerslag en schimmels, is het eenvoudig om het te laten repareren. Er zijn tenslotte meerdere bedrijven die dit voor u kunnen doen, met gegarandeerd verbetering van de functie van uw rolluiken.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/