Solo Start
Image default
Bedrijven

Twee examens afleggen voordat je je rijbewijs hebt

Eigenlijk willen we, zodra we de leeftijd van 16 bereiken, massaal hetzelfde: het populaire pasje behalen. Het is eerst dan wel nodig om je theorie-examen auto af te leggen. Dit kan vanaf je 16e al. Zonder theorie-examen is het onmogelijk om überhaupt af te rijden. Het examen bestaat uit drie onderdelen bestaande uit allerlei soorten vragen. Bij het onderdeel gevaarherkenning kun je tonen dat je gevaar kunt herkennen en weet wat je moet doen in bepaalde situaties. De kennisvragen toetsen of jij de regels en de feiten kunt benoemen en herkennen. De inzichtvragen hebben betrekking op het nemen van beslissingen en het op een correcte manier toepassen van de verkeersregels.

Een degelijke voorbereiding scheelt een hoop

Je theorie examen oefenen spreekt eigenlijk voor zich. Het is superbelangrijk en fijn om te weten wat je eventueel kunt verwachten op het uiteindelijke examen. Wil je jezelf optimaal voorbereiden op jouw theorie-examen? Volg dan theorielessen bij je rijschool. Veel lessen kun je bovendien online volgen. Daarnaast werken veel erkende rijscholen tegenwoordig met combinatiepakketten. Je krijgt dan theorielessen die je kunt combineren met rijles. Dit scheelt vaak ook in de kosten en daar word je portemonnee alleen maar blij van! Vergeet natuurlijk niet om een theorieboek aan te schaffen. Test je kennis en maak op een fijne manier kennis met het verkeer.

Het aantal fouten en de geldigheid van je examen

Je krijgt 30 minuten om je theorie-examen af te leggen. De tijdsduur per vraag verschilt per onderdeel. Bij het onderdeel gevaarherkenning dien je elke vraag binnen 8 seconden te beantwoorden bijvoorbeeld. De onderdelen kennis en inzicht hebben niet echt een tijdsduur, dus is het belangrijk om je tijd goed te verdelen. Alleen daarom al is het theorie examen oefenen zeer essentieel. Je krijgt nadat het examen is afgelopen vrijwel direct je uitslag. Tevens krijg je een uitgebreid formulier toegestuurd per mail waarop je onder andere kunt zien welke vragen fout zijn. Natuurlijk handig om te weten als je een herexamen moet aanvragen. Ben je geslaagd voor je theorie-examen, dan is je examen 1.5 jaar geldig.

https://theorie-oefenexamen.nl/