Solo Start
Image default
Bedrijven

Basis elektrische vereisten voor uw woonkamer

Bedrading is een moeilijke taak die zich onderscheidt van andere gebieden van huisrenovatie. U zult veel baat hebben bij het begrijpen hoe het werkt. Bekabeling in woningen mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde elektricien en dit vanwege de gevaren van het maken van een simpele fout. U dient voor uw eigen veiligheid op de hoogte te zijn van de fundamentele voorschriften voor huis bedrading, zelfs als u niet van plan bent zelf met de bedrading te werken. In deze typische woonlocaties is een bescheiden stroomvoorziening vereist. De woonkamer, eetkamer en slaapkamers worden meestal gevoed door een 120-volt 15 of 20 ampère circuit dat meerdere kamers van stroom kan voorzien. Installeer een wandschakelaar naast de toegangsdeur van de kamer. Met deze schakelaar kunt u eenvoudig de ruimte verlichten terwijl u naar binnen gaat. Hij wordt gebruikt om plafond- of wand verlichting te regelen. Installeer een schakelaar in plaats van een trekketting om je plafondlamp te regelen.

Basis elektrische vereisten voor uw badkamer

Houd er rekening mee dat toiletten vaak vochtig zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. De stopcontacten in de badkamer moeten worden aangesloten op een circuit van 20 ampère. Het circuit kan worden gebruikt om een ​​hele badkamer te voeden als er geen kachels of ventilatoren met ingebouwde kachels zijn. Er kan ook een circuit van 20 ampère voor stopcontacten en een circuit van 15 ampère voor verlichting worden gebruikt. Gebruik een circuit van 20 uur als u een ventilator met ingebouwde verwarming gaat gebruiken. Uw stopcontacten moeten minimaal 120 volt zijn en voorzien zijn van een aardlekschakelaar voor uw badkamer. Alle verlichtingsarmaturen in de doucheruimte moeten vochtig zijn als ze niet worden blootgesteld aan douchestraal. Misschien wil je naast de ingang een extra stopcontact plaatsen voor je stofzuiger.

Basis elektrische vereisten voor uw keuken

De keuken verbruikt de meeste elektriciteit van alle kamers in huis. Voor een keuken met basisapparatuur zijn zeven of meer circuits nodig. Voor keukenverlichting is minimaal één 120/125 volt 15 ampère circuit vereist. Elk paar lampen moet een schakelaar hebben, zodat u de verlichting eenvoudig kunt regelen. Installeer twee 20 ampère 120 volt circuits voor stopcontacten in de werkbladen voor draagbare plug-in apparatuur. Vrijwel elk conventioneel keukenapparaat heeft zijn eigen circuit nodig. Krijg een elektrisch bereik met een circuit van 240 volt en 50 ampère, zelfs als u het niet meteen gebruikt. Vraag altijd een elektricien om wijzigingen aan uw elektrische systeem aan te brengen, ook al is het maar een wijziging in uw Perilex aansluiting en om elektrische ongelukken te voorkomen.