Solo Start
Image default
Sport

Wat is de beste personal trainer opleiding?

De diverse opleidingen tot personal trainer

De interesse in personal trainers is enorm gegroeid. Zowel de Coronacrisis als de roep om een gezondere levensstijl hebben de vraag naar personal trainers opgedreven. Mensen willen liever niet meer sporten in een volle sportschool en hebben het liefste persoonlijke begeleiding en coaching. Een perfect moment dus om te starten met een opleiding tot personal trainer. Met een opleiding tot personal trainer leer je individuele sporters gezond te bewegen en gezond te eten. Je maakt voedingsschema’s en beweegschema’s en je zorgt voor een goede en individuele begeleiding van de sporter. Binnen de opleidingen leer je coachen, de basisprincipes omtrent het bewegingsstelsel en veel voorkomende blessures en kennis omtrent voeding en voedingsleer.

Wat zijn de beste opleidingen tot personal trainer

Er zijn veel verschillende opleidingen tot personal trainer. Maar wat is nu de beste personal trainer opleiding? Het belangrijkste is dat je een opleiding en opleider kiest die past bij jouw wensen en doelstelling. Wil je bijvoorbeeld graag klassikale lessen volgen? Dan is de opleiding tot personal trainer via bijvoorbeeld de LOI geschikt. Deze biedt klassikale lessen aan waardoor je veel ervaringen kan uitwisselen maar ook met elkaar kan sparren over de aangeboden theorie en coachinglessen. Volg je liever een opleiding waarbij je verschillende pakketten kan samenstellen en waarbinnen je ook doorgroeimogelijkheden hebt? Dan is het pakket tot personal trainer via de AALO misschien iets voor jou. Je kan hier kiezen voor diverse opleidingen, zoals de fitnesstrainer 1 en fitnesstrainer 2, maar ook de gecombineerde opleiding tot personal trainer. Deze opleiding zorgt ervoor dat je personal trainer kan worden middels het behalen van diverse deelcertificaten aan de hand van thema’s. Deze thema’s lopen uiteen van voedingsleer tot anatomie. Deze opleiding kan je zowel individueel volgen als klassikaal in een kleine groep en is geschikt voor elk niveau. De opleiding is ook te volgen op twee basisniveaus; level 1 en level 2. Bij beide levels is doorgroeien een optie.

Sport

Voor wie is een opleiding tot personal trainer geschikt?

Een opleiding tot personal trainer is geschikt voor iedereen die andere graag op weg helpt naar een gezondere levensstijl. Je moet het leuk vinden om anderen te coachen, te voorzien van advies, maar je moet ook sportief zijn en kennis hebben van het bewegingsapparaat. Wil je van je personal training een bedrijf maken? Dan is financieel inzicht en het maken van een bedrijfsplan een must. Al deze zaken leer je bij een opleiding tot personal trainer. Ben je enthousiast geworden? Dan is een opleiding tot personal trainer zeker geschikt voor jou!