Solo Start
Image default
Sport

Triathlon tips voor nieuwelingen

De zomer is bijna aangebroken, wat betekent dat ook het triatlonseizoen is – hoera! Als het op races aankomt, hebben we hier keuze genoeg in Ierland – er zijn triatlons op en neer in verschillende spectaculaire locaties .

Als je besloten hebt om voor de eerste keer dit jaar je teen in de wereld van triatlon te dopen, voel je je waarschijnlijk een beetje nerveus over je eerste race. Maar maak je geen zorgen, de zenuwen zijn natuurlijk. Er zijn echter een paar kleine tips die we wensten dat we vóór onze eerste race te horen hadden gekregen dat dit het verschil zou hebben gemaakt. In een poging om te voorkomen dat u dezelfde fouten maakt als wij, volgen hier een paar tips om de grote dag een beetje soepeler te laten verlopen. Meer informatie vind je in de Triathlon beginner  gids van Triathlon365. Wil je er ook nog eens mooi bijlopen? Dan kun je een kijkje nemen op SportMeetsFashion via deze link

Zenuwen

Er is niets erger dan desorganisatie om brandstof toe te voegen aan die pre-race zenuwen. Voordat je op weg gaat naar de race, moet je ervoor zorgen dat al je uitrusting is georganiseerd. Er is veel kit die je moet onthouden om mee te nemen, dus schrijf een lijst en controleer elk item er vanaf als je het inpakt.

Zorg ervoor dat je alle items hebt doorgenomen die je nodig hebt voor elke discipline, samen met andere items die je bij een overgang wilt hebben, zoals eten, gels, een energiedrank en wat water.

Over transitie gesproken, we denken dat het een heel goed idee is om een ​​droge run te doen in je achtertuin vóór de racedag. Het is goed om te oefenen om uit je wetsuit en in je fietstuig en van je fietstuig in je hardloopuitrusting te komen. Snelle transittijden zullen waardevolle minuten besparen voor uw uiteindelijke race-tijd voor zeer weinig extra inspanningen.

De kans is groot dat je voor je eerste race niet hebt geïnvesteerd in een fancy tri-suit en daarom een ​​complete verandering moet doorvoeren tussen het zwemmen en de motor. Wat je ook doet, zorg dat je die handdoek niet laat vallen. Naaktheid van welke aard dan ook bij overgang, zelfs als dit per ongeluk gebeurt, leidt tot diskwalificatie.

Zwemmen

Het zwemmen is misschien wel het meest angstaanjagende onderdeel van triatlon. Er is een element van chaos in het zwemgedeelte van de triatlon omdat mensen elkaar voor willen blijven. Wees niet bang om je tijd te nemen en jezelf een beetje van de roedel te scheiden. Zoek gewoon een eigen ruimte en onthoud dat dit je race is, vergeet alle anderen.

Zwemmen in het open water is heel anders dan het zwembad. Om te beginnen, heb je geen mooie lijn onder je om je op het goede spoor te houden. Het is zo gemakkelijk om je hoofd naar beneden te duwen en op de racedag te zwemmen, maar als je die boeien niet in de gaten houdt, kun je jezelf op een goede afstand vinden. Zorg ervoor dat je je hoofd en gezichtsvermogen om de paar slagen optilt om op het goede spoor te blijven.

De overgang van zwemmen naar fietsen maken kan een beetje desoriënterend zijn. Veel mensen voelen zich een beetje zwak op de knieën wanneer ze uit het water komen. Je kunt dit gemakkelijk voorkomen door je benen een beetje sterker te schoppen als je het einde van de duik nadert, wat zal helpen om het bloed weer in je benen te laten stromen.

Er is niets erger dan uit het water te komen en dan de volgende tien minuten te besteden om uit je wetsuit te komen. Maar vrees niet, je kunt dit gemakkelijk voorkomen door wat glijmiddel onder je pak te laten vallen. Er zijn veel merken op de markt, TriSlide en Body Glide zijn beide populaire opties en zullen ervoor zorgen dat dat wetsuit in een kwestie van seconden van je afrolt.

Fietsen

Zorg ervoor dat je voor de race een snelle rondrit maakt om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Controleer de bandenspanning en bekijk snel het baanvakprofiel, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw fiets in de juiste versnelling staat wanneer u de transitie verlaat. Er is niets erger dan een heuvel te raken die net uit de overgang is als je in een super zware uitrusting bent. Zorg er ook voor dat je helm bij je fiets staat, je mag de overgang niet verlaten zonder op je hoofd te zitten, vastgebonden. Vergeet ook niet om het uit te doen voordat u op de vlucht gaat. We hebben een paar hardlopers gezien met helmen die nog steeds aanstaan ​​in onze tijd.

Hardlopen

Weet je nog een keer dat je schoenen Velcro hadden in plaats van vervelende veters en je kon gewoon je schoenen en riem uit het huis gooien om te spelen? Goed elastische veters zijn het legitieme equivalent voor volwassenen. Als u uw normale veters ruilt voor elastische alternatieven, bespaart u niet alleen kostbare tijd in de overgang, maar krijgt u ook één ding minder om over na te denken. Geloof ons, als je eenmaal elastisch bent, zul je het moeilijk vinden om terug te gaan, ze zijn gewoon zo handig handig!

Aan het einde van de dag moet je je eerste race echt omarmen en ervan genieten. Er zullen veel concurrenten zijn met zeer fraai uitziende fietsen en aero-helmen, maar laat ze je niet afschrikken. Iedereen, op elk niveau, is altijd heel vriendelijk en zeer gastvrij. Omarm het feit dat je iets geheel nieuws doet, op een ongelooflijke locatie. Als je merkt dat de zenuwen de overhand krijgen, adem dan even in, geniet van het uitzicht en glimlach.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.triathlon365.nl/