Solo Start
Image default
Sport

Steppen wordt steeds populairder onder volwassenen

Wat vroeger vooral kinderspeelgoed was, is nu ontzettend populair aan het worden onder volwassenen; juist, we hebben het over de step voor volwassenen. Het vervoersmiddel aangedreven door spierkracht wordt steeds populairder onder volwassenen. Wat is de oorzaak van deze stijging in populariteit en waar komt de step eigenlijk vandaan?

Geschiedenis van de step

De step is van oorsprong een vervoersmiddel voor soldaten in de Tweede Wereldoorlog. De fietsonderdelen waren schaars en daarom werden steps gemaakt in plaats van fietsen. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, werden de steps populair als kinderspeelgoed. Tegenwoordig is de step niet alleen speelgoed voor kinderen, maar is dit vervoersmiddel ook steeds meer geliefd onder volwassenen.

Voordelen van de step

1. Steppen is gezond!

Steppen is ontzettend goed voor je conditie en ondertussen train je ook nog eens allerlei spieren. Je traint je beenspieren en bilspieren, maar daarnaast werk je aan je core, omdat je jezelf in balans moeten houden. Daarbij is steppen geen blessuregevoelige sport; steppen belast je gewrichten en knieën veel minder dan een sport als hardlopen.

2. Ideaal als vervoersmiddel voor korte afstanden

Een step wordt door forenzen steeds meer gebruikt om de laatste kilometers naar een bestemming mee af te leggen. Wanneer je vanaf de bushalte of treinstation nog een behoorlijk stuk lopen naar je bestemming, is dit met een step prima te doen. Daarnaast is step is praktisch om mee te nemen in het openbaarvervoer. Steeds meer mensen laten de auto staan en nemen het openbaarvervoer, omdat ze milieubewuster willen leven. De step is dan een welkome aanvulling om de laatste kilometers mee te reizen. 

3. Steppen is gemakkelijk en veilig

Het leuke van steppen is dat iedereen het kan. Of je vroeger nu al jaren hebt gestept of een beginner bent, steppen is voor iedereen goed te doen. Ook is steppen een veilig vervoersmiddel; het risico op blessures is niet alleen laag, maar loopt veel minder risico op een nare val dan met fietsen bijvoorbeeld. Als je stept, bevind je je zo dicht bij de grond dat je snel af kan stappen als je dreigt te vallen.

Soorten steps

Al we het over een step hebben, bedoelen we zeker niet altijd meer de traditionele step die we allemaal kennen van vroeger. Tegenwoordig zijn elektrische varianten op de markt die wel tot 25 km/u gaan. Ook zijn er de speciale lichtgewicht steps om mee te reizen. Een andere populaire step is het sportieve model, waarmee je allerlei acrobatische trucs kan uitvoeren. Er zijn nog veel meer soorten steps, dus er is voor iedereen wat wils.

Lijkt jou het steppen ook de moeite waard om te proberen, ontdek dan ons veelzijdige aanbod in steps op www.stepsonline.nl!

https://stepsonline.nl/