Solo Start
Image default
Sport

Thuis aan krachttraining doen in je eigen homegym

De homegym, sportkamer, sportzolder en sportgarage. Allemaal termen voor een ruimte in of rondom het huis waarin je aan krachttraining kunt doen. Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een hele zolderkamer of schuur vol apparaten of iemand die in de slaapkamer flexibel met een bankje en wat dumbbells traint.

Thuis aan krachttraining doen heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is de locatie. Je sportschool is letterlijk om de hoek. Je hoeft je huis niet meer uit om te gaan sporten. Elk excuus is hiermee verleden tijd. Slecht weer? Dat maakt niet uit. Geen tijd? Dat is onzin.

Wie thuis effectief wil trainen heeft hiervoor wel de juiste apparatuur nodig. Op de website van fitnesstoestel kopen lees je welke krachttraining apparatuur voor thuis veel wordt gebruikt en waarom.

Het squatrek is voor de echte bazen

Het squatrek is in de sportschool een van de populairste toestellen. Thuis is dit ook vaak het geval. Je komt deze dan ook vaak tegen in de homegym. Dit is niet zomaar omdat men squatten zo leuk of belangrijk vindt. Een squatrek is namelijk heel erg veelzijdig.

In de sportschool vang je nog wel eens geïrriteerde blikken als je je borst of schouders traint met het squatrek. Thuis is dit juist de bedoeling! Met een squatrek kun je dus squatten. Neem je een squatrek met een optrekstang dan kun je er ook aan optrekken. Door de halterstang eraf te halen kun je deadliften, bicep curls en military presses doen. Koop vervolgens een verstelbare trainingsbank en je kunt ook nog eens je borst en schouders trainen. Kortom, het squatrek is een veelzijdig apparaat voor in de homegym.

Een multifunctionele halterbank

Een tweede toestel wat je vaak bij in de homegym aantreft is de multifunctionele halterbank. Dit type halterbank is een combinatie van meerdere apparaten. Vaak een combinatie van een bankdrukset, een preacher curl en afleggers die je multifunctioneel kunt inzetten. Met een multifunctionele halterbank kun je veelzijdig trainen. Je kunt er mee bankdrukken en allerlei oefeningen doen zoals preacher curls, dips enzovoorts. Kortom, een multifunctionele halterbank mag niet ontbreken in de homegym.

Het krachtstation

Het derde en laatste toestel wat veel gezien is in de homegym is het krachtstation. Een krachtstation is een multifunctioneel fitnesstoestel. Vaak betreft het hier meerdere toestellen in één. Denk aan een combinatie van een chest press, flies en pecdeck met daarbij een lat bar en een lage pulley. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Door het gebrek aan ruimte treft je bij mensen thuis vaak toestellen aan die veelzijdig te gebruiken zijn. Op een doorsnede slaapkamer heb je immers niet de ruimte om een bankdrukset, een squatrek, een flies rack, een chest press en een leg curl weg te zetten. Je zult creatief moeten zijn met de ruimte.