Solo Start
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Tilburg

Het besluit om te gaan scheiden is vaak een moeilijke. In de emotionele periode van de afwikkeling van het huwelijk dienen een hoop zaken geregeld te worden. Zo krijg je te maken met een echtscheidingsconvenant. In dit convenant staan de afspraken tussen jou en je aankomende ex-partner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan praktische zaken, zoals wie blijft er in het huis wonen in Tilburg, wie krijgt wat van de inboedel en is er sprake van partneralimentatie. Naast deze algemene zaken, worden ook financiële zaken vermeld. Moeten er pensioen afspraken gemaakt worden, zijn er schulden of heeft één van de partners een eigen onderneming? Dan kan dit de echtscheidingsprocedure bemoeilijken. Een echtscheidingsadvocaat Tilburg is gespecialiseerd in het familierecht en biedt de expertise die de te nemen stappen inzichtelijk maakt. 

Scheiden in Tilburg… Wat gebeurt er met de kinderen?

Ga je scheiden in Tilburg en hebben jullie gezamenlijke minderjarige kinderen? Dan dienen logischerwijs ook over de kinderen afspraken gemaakt te worden. Deze afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan zal bij het aanvragen van een echtscheiding worden samengevoegd met het echtscheidingsconvenant. De zaken die vermeld staan in een ouderschapsplan zijn bijvoorbeeld bij wie verblijft het kind, eventuele kinderalimentatie en hoe jullie de kosten verdelen die het kind aan gaan. Zeker als de kinderen wat ouder zijn, is het belangrijk om de kinderen hierbij te betrekken. Praat met en luister naar de kinderen en probeer in het belang van het kind de afspraken vorm te geven. In het ouderschapsplan wordt vaak ook opgenomen hoe jullie elkaar informeren over zaken die in het leven van het kind spelen. Denk hierbij aan schoolkeuze, maar ook aan opvoedingsregels. Door hier samen goed over na te denken, zal dit in de toekomst veel profijt hebben. Jullie kunnen afspreken om jaarlijks of om de twee jaar het ouderschapsplan tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. Zoek je een scheidingsadvocaat Tilburg voor juridische bijstand tijdens een echtscheidingsprocedure? Zeker online vind je tegenwoordig overzichtelijk gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten in Tilburg. De meeste advocaten bieden een gratis kennismaking aan, zodat jullie vrijblijvend advies kunnen inwinnen.

Scheidingsadvocaat Tilburg, het beste advies!

Tijdens een scheiding komen er veel zaken op je af en zal je gaandeweg een hoop vragen hebben. Online vind je vaak veel informatie, maar het beste advies krijg je van een scheidingsadvocaat. Wacht dan ook niet te lang met het benaderen van een echtscheidingsadvocaat Tilburg. Zo voorkom je een langdurig echtscheidingsprocedure en kan je relatief snel de scheiding officieel laten bekrachtigen door de rechter.