Solo Start
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een gastspreker?

Wat is een gastspreker of wil je een gastspreker inhuren? De meest voorkomende soorten gastsprekers zijn:

 

Professionele sprekers – Deze personen rekenen doorgaans per uur en worden ingehuurd op basis van hun expertise en kwalificaties. Dit omvat onderwerpen variërend van zakelijke presentaties tot motiverende toespraken.

Sprekers van beroemdheden – Beroemdheden staan erom bekend een groot publiek te kunnen bereiken door hun unieke persoonlijkheden en verhalen. Veel beroemdheden gebruiken hun bekendheid om het bewustzijn te vergroten over belangrijke kwesties die de samenleving van vandaag beïnvloeden.

Inspirerende spreker – Een inspirerende spreker gebruikt persoonlijke ervaringen om lessen te delen die hij tijdens zijn of haar leven heeft geleerd. Vaak richten deze sprekers zich op het overwinnen van tegenspoed en het vinden van succes ondanks moeilijke omstandigheden.

Keynote-spreker – Een keynote-spreker heeft uitgebreide spreekervaring en levert een inspirerende toespraak die helpt om de toon te zetten voor het hele evenement. Hij of zij kan een humoristische anekdote of grap afleveren voordat de hoofdboodschap wordt overgebracht.

Motiverende spreker – Een motiverende spreker richt zich op het delen van positieve berichten en het aanmoedigen van leden van het publiek om hogere doelen te bereiken. Zijn of haar doel is om deelnemers te motiveren om actie te ondernemen om die doelen te bereiken.

 

Gastsprekers treden vaak op bij evenementen zoals beursen, business clubs, tentoonstellingen, maar ook bij doopfeesten, bevestigingen en andere vieringen. Sommige mensen zullen vrienden of familieleden die ze goed genoeg kennen om te vertrouwen, uitnodigen om aanwezig te zijn zonder hen te betalen. Anderen vragen misschien iemand van het werk of van school om mee te gaan. Weer anderen kunnen ervoor kiezen om professionele sprekers in te huren.

Een goed onderwerp trekt altijd een publiek. De beste onderwerpen zijn onderwerpen die u persoonlijk of uw bedrijf interesseren. Onderwerpen als “Hoe geld verdienen met sociale media” of “De toekomst van zakendoen in China” zullen waarschijnlijk niet veel mensen aanspreken. Aan de andere kant, als je over iets heel specifieks wilt praten, dan moet het mogelijk zijn om erachter te komen wat anderen interesseert.