Solo Start
Image default
Bedrijven

Tips voor het wassen van jouw shirts

Wil je jouw mooie oranje shirts in de was doen zonder dat je de kleur eruit wast? Of misschien wil je vlekken uit jouw witte shirts met v hals halen? Hieronder vind je enkele tips die jou erbij helpen om jouw shirts op de beste manier te wassen.

Wassen van gekleurde shirts

Voor gekleurde shirts zijn er meerdere tips die je kunt gebruiken, zodat jouw shirts hun kleur behouden en ook niet krimpen. Een eerste tip is om gekleurde shirts eerst in koud water te laten weken voordat je ze voor de eerste keer wast. Zo wordt het krimpen van de shirts beperkt. Ook is het goede praktijk om shirts met de buitenkant naar binnen te wassen. Op deze manier zie je minder slijtage aan de buitenkant van de stof. De beste temperatuur om jouw gekleurde shirts op te wassen is rond de 40 graden. Het advies is hier om niet te hoog te gaan met de temperatuur, omdat dit ervoor kan zorgen dat de stof nog meer krimpt. Daarnaast is het aangeraden om kleur bij kleur te wassen. Zo is het verstandig om witte shirts met v hals gescheiden van gekleurde shirts te wassen. Hierdoor blijven de witte shirts wit en verkleuren jouw mooie gekleurde shirts niet tot grijs of roze.

Wassen van witte shirts met v hals

Bij witte was is het beter om speciale wasmiddelen te gebruiken. Hiervoor kan je bijvoorbeeld Ariel Original gebruiken. Dit bevat ingrediënten die jouw shirts langer wit laten stralen. Ook kunnen vlekken van koffie, thee of vruchtensappen met deze wasmiddelen het beste verwijderd worden. Met het witwaspoeder van Ariel dood je ook bacteriën wat erbij helpt om jouw wastrommel schoon te houden.

https://mijnwittetshirts.nl/v-hals/