Waar moet je op letten als je een makelaar kiest?

      Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je op letten als je een makelaar kiest?

Je huis verkopen kun je helemaal zelf doen of overlaten aan een makelaar. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een makelaar? In deze blog geven we een aantal tips om de juiste keuze te maken.

 

Tip 1: Benader meerdere makelaars.

Elke makelaar kijkt op een andere manier naar uw woning, daarmee wordt ook de verkoopwaarde anders ingeschat. Alleen om die reden is het een goed idee om meerdere makelaars uit te nodigen. Ook hanteren verschillende makelaars andere tarieven, waardoor het vergelijken van deze tarieven je snel al veel kosten kan besparen. Bekijk ook recensies over de makelaars. Op Funda kun je lezen hoe de makelaars worden beoordeeld door hun klanten. Als je uiteindelijk meerdere makelaars hebt gezien, kun je de keuze laten vallen om degene met wie jij de beste klik hebt. Misschien zijn er ook al mensen in jouw omgeving die met dezelfde makelaar hun huis hebben gekocht of verkocht.

 

Tip 2: Kijk verder dan de prijs.

Als je bij meerdere makelaars een offerte aanvraagt zul je ook verschillende tarieven te zien krijgen. Natuurlijk wil je het liefste het goedkoopste uit zijn maar dit is niet altijd de beste optie. De kwaliteit van de makelaars loopt nogal uiteen en het voordeligste tarief is niet altijd het beste.

 

Tip 3: Kies niet meteen de dichtstbijzijnde makelaar.

Soms komt het voor dat de makelaar om de hoek het voor jou de beste is, maar dit is niet vaak het geval. Laat je niet afschrikken doordat het makelaarskantoor iets verder weg zit, de makelaar is meestal nog steeds goed bereikbaar op bijvoorbeeld email of Whatsapp. Door meerdere makelaars met elkaar te vergelijken kun je hierin een goede afweging maken. Zo kun je ervoor kiezen om een partij te kiezen die misschien iets verder van je weg zit, maar betere kwaliteit biedt. Bijvoorbeeld als je in Eindhoven woont, kun je ook een goede makelaar in limburg in dienst nemen.

https://www.boon-vastgoed.nl/makelaar-limburg/