Solo Start
Image default
Bedrijven

Via het internet radio luisteren

De ether was vroeger de manier om radio te luisteren. Meestal stond de radio in de woonkamer en luisterden we daarom ook allemaal naar dezelfde radio en dus naar hetzelfde radiostation. Overzetten kon natuurlijk wel maar dan moest je de volgende keer wel weer helemaal terugzoeken waar de radio nou eerst op stond. Als je dan eindelijk je radiostation 538 live had gevonden, moest je ook nog precies draaien tot je de frequentie had gevonden waarop het station niet stoorde. In de auto luisteren we ook graag naar de radio, maar via de ether is dat ook altijd zo’n gedoe. Radiostations hebben niet overal dezelfde frequentie en daardoor veranderde het radiostation naarmate je meer kilometers aflegde. Bovendien was de ether ook gevoelig voor zaken zoals bliksem, wat vaak storingen veroorzaakte.

Met online radio luisteren ondervang je gelukkig veel van deze problemen. Waar op de ether maar een beperkte hoeveelheid ruimte is, zo is er op het internet een nagenoeg onbeperkte hoeveelheid ruimte. Bij de ether moest je op je buurt wachten, maar bij internetradio is daar gelukkig geen sprake van, nieuwe spelers kunnen dus veel makkelijker de markt betreden.

Bovendien zitten radiostations niet meer op frequenties maar gewoon op het webadres van het station. Hierdoor heb je dus ook niet te maken met moeten zoeken naar de juiste frequentie of met storingen vanwege het onweer. Het enige dat je nodig hebt om naar internetradio te kunnen luisteren, is een werkende internetverbinding en een device om de radiostream op af te kunnen spelen. Nu kun je hiervoor natuurlijk je laptop of je pc voor gebruiken, maar er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om internetradio te luisteren. Veel radiostations bieden een mobiele site aan, waarmee je op je tablet kunt luisteren of zelfs een aparte applicatie voor tablet en voor mobiele telefoon. Talloze mogelijkheden dus.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.radioguide.fm