Solo Start
Image default
Gezondheid

Sneller aankomen

Nu de zomer ten einde aan het komen is komt de herfst en winterperiode weer langzaamaan eraan. Deze periode is voor veel sporters de tijd om aan te komen zodat ze voor het komende jaar wat extra spiermassa kunnen aanmaken. Spiermassa maken gebeurd niet alleen in de sportschool, maar vooral in de keuken. Als je snel wilt aankomen in zowel gewicht als spiermassa is het daarom belangrijk om een wel gebalanceerd dieet te volgen. Hoe ga je hierbij precies te werk? Dat is een vraag die velen zich stellen en is soms een moeilijk punt.

Clean of dirty bulk

De grote vraag van vele ga je een clean bulk doen of een dirty bulk. Om even je beeldvorming te creëren vertellen we even de verschillen tussen de twee. Een clean bulk is dat je volgens een eetschema gaat aankomen voor spiermassa. Bij dit eetschema krijg je alleen maar gezonde voedingswaarde binnen en gun je jezelf een keer per week een cheat meal. Om echte massa aan te maken is dit the way to go. Je zal minder snel in vet aankomen en meer in spiermassa. Dan hebben we ook nog de dirty bulk. Dit eetschema om aan te komen in spiermassa volg je zodat je snel aan gaat komen. Bij deze vorm van diëten eet je in principe alles wat je wilt. Van pizza tot chocolade en je zal dan veel vet aankomen, maar onderliggende ook spiermassa. In de afvalperiode zal je dan wel meer moeite moeten doen om het vet eraf te krijgen.

Eetschema aankomen spiermassa

Wat is nu de way to go bij een eetschema aankomen voor spiermassa? Dat ligt eraan wat je zelf fijner vindt bij alle twee de vormen kom je aan in zowel vet als spiermassa. Iemand die een hele snelle stofwisseling heeft zal misschien eerder kiezen voor de dirty bulk. Omdat het makkelijker is en ze komen haast niks aan. Een clean bulk is voor mensen die makkelijker aankomen misschien de betere optie, zodat je niet te snel aan gaat komen. Linksom of rechtsom beide manieren werken en kunnen voor resultaat zorgen. Test beide opties en kijk wat voor jouw als individu werkt.

https://kossonutrition.nl/product/spiermassa-aankomen/