Solo Start
Image default
Gezondheid

Hoe kan je snurken voorkomen?

Snurken is een lastige kwaal waar veel mensen vanaf willen komen, echter is dit soms moeilijker dan je denkt. Er worden wereldwijd veel onderzoeken gedaan naar hoe je snurken kan voorkomen. Om deze reden hebben we deze blog gemaakt, zodat we je een aantal tips kunnen geven om snurken te voorkomen  of te stoppen. Wil je van de kwaal afkomen, dan duwen we je al in de juiste richting met deze tips. Lees dus snel verder!

Niet eten voor je gaat slapen

Als je een zware maaltijd voor het slapen eet (pak weg twee uur of korter), dan is de kans groot dat je gaat snurken. Dit komt omdat er meer druk op je longen gedaan wordt, hierdoor wordt je ademhaling onregelmatig en ontstaat snurken.

Val af!

Ja dat lees je goed, je moet afvallen. Het is bewezen dat veel mensen met overgewicht vaker snurken dan mensen zonder overgewicht. Dit komt omdat mensen met overgewicht meer gewicht hebben op hun nek, hierdoor ontstaat druk op je luchtwegen. Om snurken te voorkomen, moet je dus afvallen. Dit doe je uiteraard door meer te bewegen en je eetpatroon aan te passen.

Snurken voorkomen door op je zij te slapen

Uit veel onderzoeken is bewezen dat rug slapers vaker slapen dan zij slapers. Door je slaappositie te veranderen kan je snurken voorkomen. Je slaap positie veranderen kan soms lastig zijn, omdat het een gewoonte is om in een bepaalde positie in slaap te vallen. Door consequent elke avond op je zij in slaap proberen te vallen kan je dit veranderen.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/