Solo Start
Image default
Gezondheid

Wat is een zware deken?

Zware dekens zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dit is ook niet gek, want de zware dekens hebben allerlei goede voordelen tegen angst, slaapproblemen en stress. Door de populariteit is er een erg groot aanbod ontstaan van allerlei verschillende soorten zware dekens. Hieronder kan je iets meer lezen over de vele voordelen en effecten van zware dekens. Lees dus snel verder!

Waarom een zware deken gebruiken?

Een zware deken is in feite voor iedereen geschikt die de vele voordelen ervan willen ervaren. Zoals je hierboven al snel las hebben deze dekens een bepaald effect op angst, slaapproblemen en stress. Dit komt omdat je het effect van een zware deken een diepe druk therapie nabootst. Daarom worden deze dekens ook aan verschillende mensen met onderliggende aandoeningen voor geschreven.

  • Angststoornissen
  • ADHD
  • Depressies
  • Sensorische integratiestoornissen
  • Slapeloosheid
  • Autisme
  • PTST

Een zware deken voor kinderen

Voor mensen met de bovenstaande aandoeningen kan een zware deken erg geschikt zijn. Zodat ze een rustig en vertrouwd gevoel creëren. Kinderen met deze aandoeningen kunnen ook veel baat hebben bij een zware deken. Je moet dan alleen met een aantal dingen rekening houden. Zo mag de deken niet te zwaar zijn en het kind mag niet jonger dan twee jaar zijn. Kinderen die onder de twee jaar zijn en minder dan negen kilo wegen, hebben nog niet de kracht en de motorische skills om deze dekens van zich af te krijgen.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/