Een koeler ventilator gebruiken voor optimale verkoeling

      Reacties uitgeschakeld voor Een koeler ventilator gebruiken voor optimale verkoeling

Een koeler ventilator zet warme droge lucht om koele lucht. Dit doet die door de warme lucht door een ventilator te zuigen en langs een koelmembraan af te laten gaan. Samen met een ingebouwde watertank en waterpomp wordt er voor gezorgd dat de continu vochtig blijft. Het bevochtende membraan verdampt en het koelmembraan neemt warmte uit de lucht op. Vervolgens wordt de koude lucht uit de luchtkoeler aan de andere kant uitgeblazen. Hieronder vertellen we je nog meer over de koeler ventilator. Lees dus snel verder!

Hoe werkt de koeler ventilator?

Luchtkoelers hebben verschillende vormen. Het doel van de luchtkoeler is om koude lucht te leveren. Sommige koeler ventilators zijn uitgerust met koelelementen, terwijl andere luchtkoelers koelwater of ice packs werken. Een koeler met een ice packs is eigenlijk een koeler ventilator, waarin lucht door het icepack wordt gevoerd, en de lucht zal koeler zijn in vergelijking met de behuizing zonder het icepack. Geavanceerde luchtkoelers werken volgens met verdampend water. Voor het verdampen van vloeistof is warmte nodig, die wordt onttrokken aan de door de ventilator aangezogen lucht. De heersende luchtvochtigheid heeft invloed op het koelvermogen van de luchtkoeler, de lucht is droog en de lucht in de luchtkoeler wordt gekoeld. Het water in de luchtkoeler wordt naar de vochtverdeler gepompt om een ​​maximaal contact tussen het water en de aangevoerde lucht te garanderen.

Koeler ventilator kopen

Zoals we al eerder zeiden zijn er veel verschillende vormen en maten in koeler ventilators. Als je overtuigd bent over deze koeler ventilator kan je deze uiteraard kopen. Zorg wel altijd dat je nog meer onderzoek doet online om een doordachte en slimme keuze te maken voor jouw kantoor of loods.

https://duravert-portacool.com/ventilator-koeling/