Solo Start
Image default
Electronica en Computers

Is mijn oude hardware nog iets waard?

Als bedrijf heeft u misschien oude hardware liggen die u en uw werknemers niet meer gebruiken. Het is natuurlijk zonde dat deze apparaten er nog staan en stoffig maar ergens worden opgeborgen. Tegenwoordig moeten alle bedrijven mee met de constante veranderingen op het gebied van technologie. Dus het is ook niet raar dat u als bedrijf eens in de zoveel tijd nieuwe apparaten koopt. Nu zijn uw oude apparaten misschien nog wat waard. Dit geld natuurlijk niet voor elk apparaat, maar voor sommige is het zeker interessant om dit te onderzoeken. In deze blog kunt u lezen wat u kunt doen om nog wat voor uw oude hardware te krijgen, en waar u op moet letten bij het verkopen van uw apparaten.

Is het nog wat waard?

Het eerste wat u moet doen is het inschatten of uw oude apparaten nog wat waard zijn. Is uw oude hardware kapot of nauwelijks meer te gebruiken, dan heeft het geen zin om daar nog energie in te steken. Is het nog wel wat waard denkt u, dan wordt het aangeraden om het ook zeker te verkopen. Het is zonde om dan de apparaten weg te gooien. Dit is zonde voor de inkomsten, en is daarbij ook minder goed voor het milieu. Helaas zitten in elektronische apparaten veel schadelijke stoffen.

Welke apparaten kan ik verkopen?

Als bedrijf kan u waarschijnlijk alle apparaten die u heeft wel verkopen, als deze apparaten natuurlijk nog wat waard zijn. Zo kan u denken aan telefoons, tablets, laptops en computers. Natuurlijk zal de prijs die u krijgt voor de apparaten wel verschillen. Computers en laptops dalen minder snel in prijs, dan bijvoorbeeld telefoons en tablets. Het probleem bij telefoons is dat deze ieder jaar wel veel nieuwe versies krijgen. 

Data let voorkomen

Als u de oude hardware wil verkopen voor een mooie prijs, dan is het goed om te controleren op achtergebleven data. U wilt als bedrijf niet een data lek krijgen door het verkoop van oude hardware. Sommige bedrijven hebben zelf de kennis niet om data te verwijderen, en soms is data verwijderen zelfs niet genoeg. Het is daarom een aanrader om data te laten vernietigen door een professionele partij. Deze professionele partijen vernietigen uw data met de kennis en de middelen die zij hebben. Ook kan u er voor kiezen om uw hardware te laten opkopen door deze partijen. Deze partijen kopen de hardware op en vernietigen daarbij dus ook de data, om daarna de hardware weer door te verkopen. Zo kan u oude hardware veilig afvoeren en voorkomt u het lekken van vertrouwelijke data.

Mooie prijs krijgen

Meer inkomsten genereert u door de computers zelf te gaan verkopen via bepaalde sites. Dit kost wel meer tijd en energie en als bedrijf kunt u misschien deze tijd en energie beter in iets anders steken. Daarom is het interessant, vooral bij grotere aantallen, om de oude hardware te laten opkopen door partijen. Deze partijen halen de oude hardware op, vernietigen de data en verkopen dan deze weer door. Voor u weinig moeite en toch een mooie prijs voor uw oude hardware.