Printen met een lint als materiaal

      Reacties uitgeschakeld voor Printen met een lint als materiaal

Een printer die warme inkt in een vaste vorm print op printmateriaal is een thermo transfer printer. Er zijn twee types thermische overdrachtsprinters die verschillen van de vorm van de inkt. Je hebt de solid ink-jet printers die vooral gebruikt maakt van wasstaven omt e printen. Door de inkjet spuitkop wordt de inkt gespoten. In de meeste gevallen wordt dit inkt rechtstreeks op het materiaal gespoten maar soms gebeurt dit ook met een tussenkomst van een drum. Dit mechanisme brengt dan de inkt over op het printmateriaal. De tweede groep van de printers is de thermal transfer printer. Deze duwen een lint met een kleurstof erop bevestigd tegen een printmateriaal aan en de verwarmingselementen in de printkop versmelten deze kleurstof op het substraat waar het nodig is. Het printmateriaal moet bij deze vlak en glad zijn om een goed printresultaat te kunnen behalen. Denk hierbij ook aan een kabel printer die op kleine vlakke en gladde oppervlaktes kan printen. Er kunnen meerdere soorten linten gebruikt worden om te printen. Neem bijvoorbeeld de sublimatie linten die een hoge fotografisch kwaliteit afleveren tijdens het printproces. Dit wordt vooral toegepast in de kleine fotoprinters die iedereen kan kopen. De tweede variant zijn de was – linten die vooral gebruikt worden bij het printen van labels en in barcode printers. Ze maken het mogelijk om zeer scherpe afdrukken te maken wat belangrijk is bij het scannen van het product. Ook zijn deze printers en was linten onderhoudsvriendelijk en geven ze een hoge printsnelheid mee waardoor deze goed in te zetten is in fabrieken waar de printdruk hoog ligt. De laatste lintvariant is die van hars. Deze soort linten leveren een duurzame afdruk af op vooral het folie printmateriaal. Voor het aanmaken van stickers is deze variant dus zeer geschikt. Voor elk doeleinde kan er dus het best gekeken worden naar wel type lint er ingezet moet worden om te printen.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.kba-metronic.com/nl/