Doof en blind geboren worden

      Reacties uitgeschakeld voor Doof en blind geboren worden

Er bestaan een aantal ziektes waarmee je doof en blind geboren kan worden. Een van deze ziektes wordt het syndroom van Usher genoemd. Bij het syndroom van Usher worden mensen doof en blind geboren. Het kan ook zo zijn dat ze naarmate de jaren verstrijken steeds slechter zien en slechter beginnen te horen. Het syndroom van Usher is een genetische ziekte die vaak door beide ouders doorgegeven worden. De mensen die last hebben van deze genetische ziekte hebben vaak een moeilijk leven en moeten dagelijks met de gevolgen hiervan leven. Mensen worden altijd geboren met het syndroom van Usher en de kans dat mensen hiermee geboren worden is 1 op de 10.000. Hierdoor is het syndroom van Usher een erg zeldzame ziekte. Hieronder lees je hier meer over.

Doof en blind door het syndroom van Usher

Zoals je hierboven al kon lezen is het syndroom van Usher een erfelijke ziekte die je van beide ouders erft. Als beide ouders het afwijkende gen in zich hebben kunnen ze dit door geven aan hun kinderen. Als dit gebeurd wordt het kind met het syndroom van Usher geboren. Deze genetische ziekte bestaat uit drie verschillende types. Type 1 is dat mensen doof en blind geboren worden. Type 2 is dat mensen geboren worden met een slechter gehoor en naarmate ze ouder worden gaat het zicht ook naar achteren. Bij type 3 worden mensen vlak na de geboorte haast doof en in de puberteit wordt het zicht ook aangetast.

Behandeling

Helaas is er nog geen echte behandeling voor deze erfelijke ziekte. In de toekomst zal door middel van gen therapie deze ziektes voorkomen kunnen worden.

https://ushersyndroom.nl/als-ik-doof-en-blind-word-wie-ben-ik-dan-nog/