Een rollator, ideaal, als je last hebt van de volgende klachten:

      Reacties uitgeschakeld voor Een rollator, ideaal, als je last hebt van de volgende klachten:

 

Het is algemeen bekend dat een rollator de ideale oplossing is als je lichamelijke hebt. Een rollator is simpelweg een hulpmiddel die je helpt om zelfstandig te blijven. Een rollator wordt daarom niet alleen door ouderen gebruikt, iedereen van elke leeftijd kan een rollator aanschaffen wanneer diegene extra ondersteuning nodig heeft. Wanneer heb je dan nou eigenlijk een rollator nodig? Er zijn een aantal signalen om te herkennen als je een rollator nodig hebt. 

Signalen die aangeven dat je een rollator nodig hebt:

 

  1. Heb je tijdens het lopen of tijdens het opstaan extra houvast nodig? Dan is dit een teken om een rollator aan te schaffen. 

  2. De stabiliteit tijdens het lopen is afgenomen, je loopt daardoor minder dan vroeger. 

  3. Je kan niet meer zo lang achter elkaar lopen als vroeger, je kan niet lopen zonder regelmatig zit pauzes te nemen.

  4. Je ondervindt problemen met je evenwicht. Je staat veel minder stabiel op je benen dan voorheen. Je kan niet meer zonde wandelstok, omdat de wandelstok jou voldoende steun biedt en je anders het gevoel hebt dat je om gaat vallen.

Wij begrijpen dat dit misschien in het begin vervelend kan zijn, maar voor elk probleem is er een oplossing. Dus ook voor deze! Rollators kun je namelijk overal aanschaffen. En Rollators hoeven niet altijd duur te zijn. Het kopen van een rollator moet je zien als een investeren in je eigen wandelpret! 

Als je jezelf herkent in de bovengenoemde signalen raden wij jou aan om een rollator aan te schaffen. Een rollator zal namelijk je leven vergemakkelijken. Om te overleven is lopen erg belangrijk, zonder te lopen kom je eigenlijk nergens. Het is daarom erg belangrijk dat ieder persoon, jong en oud, de mogelijkheid heeft om een rollator aan te schaffen. Een rollator is in vele opzichten een echte redmiddel voor mensen met loopproblemen.