Een kalknagel behandelen doe je zo

      Reacties uitgeschakeld voor Een kalknagel behandelen doe je zo

Een schimmelnagel ook wel een kalknagel genoemd, is een schimmelinfectie die vaker voorkomt dan je denkt. Deze infecties zijn niet pijnlijk, maar wel erg besmettelijk en de nagel wordt geel of bruin. Als je een kalknagel niet behandeld kan deze wel voor problemen gaan zorgen. Naast dat de kalknagel erg besmettelijk is kan je er ook ruwe voeten en handen van krijgen. Als je de kalknagel voor een lange tijd niet behandeld kan het zelfs voorkomen dat de nagels beginnen af te bladeren. Dit bladeren zorgt er uiteindelijk voor dat de nagel ervan valt en dit kan wel vrij pijnlijk zijn. Een schimmelnagel of kalknagel is gelukkig wel erg goed te behandelen. Hieronder lees je hier meer over!

Azijn en kalknagels behandelen

Een veel voorkomende thuis remedie tegen een kalknagel is gebruik maken van azijn. Azijn heeft een hoge zuurgraad, waar schimmels vaak niet tegen kunnen. Als er ergens teveel zuur is kunnen schimmels en bacteriën niet overleven. Azijn gebruiken tegen een kalknagels werkt bij de een beter dan bij de ander. Sommige mensen zweren erbij en andere zeggen dat het niet werkt. Het ligt er dus aan bij wie het wel werkt en niet. Als je Azijn wilt gebruiken moet je allereerst je nagels zo kort mogelijk knippen. Dit doe je zodat het azijn volledig bij de infectie kan komen. nadat je dit hebt gedaan kan je een voeten bad van azijn maken. Dit maak je samen met een kwart liter water en een kwart liter azijn. Daarna ga je voor zo’n 10-20 minuten in het voetbad zitten.

Het alternatief ProtectAir

Als je azijn geprobeerd heb en allerlei andere thuis remedies en je hebt de kalknagel nog steeds. Dan kan je overwegen om het product van ProtectAir te gebruiken. ProtectAir zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk van de kalknagel af komt. Naast de kalknagel behandelen beschermd het product je ook voor her infectie.

https://kalknagelbehandelen.nl/