Solo Start
Image default
Bedrijven

Werk ontlasting is top

Als je op de site van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kijkt zie je dat er inmiddels ongeveer anderhalf miljoen bedrijven in Nederland ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Iets wat duidelijk zichtbaar is, is dat de groei van kleine bedrijven sterk is gegroeid. Je ziet vaak bij kleine bedrijven dat deze worden geleid door mensen die echt een vorm van liefde voor hun vak en sector hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwetse winkelhouder, iemand met een schildersbedrijf of een transportbedrijf. Deze bedrijven staan voor een goede en betrouwbare service.

 

Een kleine organisatie betekent een organisatie die nog groeimogelijkheden heeft. Wanneer een bedrijf verder groeit krijg je al snel andere dingen waar je rekening mee moet houden. Je krijgt te maken met personeel wat weer betekent dat er een grotere boekhouding ontstaat en veel meer papieren om de hoek komen kijken. Toen jij je bedrijf begon zat je helemaal niet te wachten op zulke werkzaamheden, dit is voor jou niet het vak waar je zoveel van houdt. Het hebben van werknemers wil je natuurlijk zo houden, je hebt wat moois op weten te bouwen en daar ben je trots op. Maar dat geregel eromheen is toch niet waar u voor heeft getekend.

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om aan die lasten te ontkomen. Dan heb ik het over werk uitbesteden. Wat houdt dat dan precies in? Je hebt tegenwoordig verschillende soorten administratiekantoren die jou kunnen helpen met de administratie of waaraan je het volledig kunt uitbesteden. Zij kunnen bijvoorbeeld salarisservice verlenen. Dat betekent dat zij de loonadministratie op zich nemen. Uitbetaling zal dan ook via hun gaan. Ook zijn er software bedrijven die bepaalde salarissoftware produceren en verkopen zodat u zelf makkelijker alle gegevens kunt invoeren en alles een beetje wordt geautomatiseerd. Er zijn nog veel extra mogelijkheden om je werklast te verlichten als werkgever. Doe daarom goed onderzoek om op deze manier alle mogelijkheden te bekijken.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.cbbs.nl/