Solo Start
Image default
Gezondheid

De juiste tennisschoenen kopen

Tennis is een erg goede sport zowel voor kinderen als voor volwassenen en ouderen die actief willen blijven. Tennis heeft allerlie voordelen voor het lichaam, zoals sterkere botten en spieren, een lager vetpercentage en een verminderde kans op hart- en vaatziekten. Bij tennissen worden er veel krachten uitgeoefend op het lichaam. Denk zo aan de sprong die je maakt om te smashen, bij de inslag van de landing vangen de voeten een kracht op van wel vier keer het lichaamsgewicht. De impact is er ook bij het springen, sprinten, draaien en glijden over de tennisbaan. Om je voeten en gewrichten goed te beschermen bij het uitvoeren van die handelingen, heb je goede tennischoenen nodig zodat blessures voorkomen kunnen worden.

Er zijn verschillende dingen waarop je moet letten bij het aankopen van je k swiss tennisschoenen.

Het eerste punt is de baansoort waarop je speelt, want er zijn verschillende soorten van tennisbanen die elk andere eigenschappen hebben. Er is een verschil in de schokdemping die de verschillende banen hebben en in hoe makkelijk je over de banen kan glijden. Onderzoek heeft bewezen dat de wrijving van de baan een grotere invloed heeft op blessures dan de schokabsorptie. Het is dus belangrijk dat de zolen van je sportschoenen aangepast zijn aan de wrijving van de baan waarop je tennist. Natuurlijk moeten de schoenen ook goede schokabsorptie hebben zodat de voeten en gewrichten worden gespaard.

Ook de stabiliteit van tennisschoen is heel belangrijk voor het voorkomen van blessures, vooral enkelletsels worden zo voorkomen. Zorg dus dat je tennisschoenen heren of dames goed aansluiten rond de voet voor een goede stabiliteit zodat de voeten niet kunnen kantelen. Ook mag je voet niet in de schoen kunnen schuiven, dat wil zeggen dat hij niet vast genoeg is, en moet de hielkap goed over de hiel zitten.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.kctennis.nl