Solo Start
Image default
Woning en Tuin

Is een rieten dak wat voor jou?

Bij een huis met een rieten dak denk je vaak aan ouderwetse gezellige huizen en knusse boerderijen. Een rieten dak is echt een origineel ambachtelijk product. De moderne technieken die de rietdekker vandaag de dag gebruikt maakt het alsnog tot echt vakmanschap. Met de juiste rietdekker zou iedereen een rieten dak moeten kunnen krijgen.

 

Rietdekkers kunnen vandaag de dag een rieten kap leggen op allerlei verschillende soorten en maten huizen. Of je nou een traditioneel boerderij hebt, een chalet een vrijstaande villa of een bungalow, overal is het mogelijk om een rieten dak te leggen. Je ziet daarnaast ook dat steeds meer nieuwbouwwoningen rieten daken krijgen. Mensen kiezen steeds vaker voor een rieten dak, en dan maakt het ontwerp van het huis ze eigenlijk helemaal niet zo heel veel uit. Dit kan klassiek of modern zijn, mensen kiezen voor een rieten dak. Een goed rieten dak kan makkelijk vijfentwintig jaar meegaan en als hij goed onderhouden wordt kan dit zelfs meer dan dertig jaar zijn.


Rieten daken hebben dus wel regelmatig een goede onderhoudsbeurt nodig om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. Met regelmatige controles en onderhoud voorkom je dus grote problemen met je rieten dak.

 

De levensduur van een rieten dak is natuurlijk niet oneindig. Net zoals je bij gewone dakpannen ziet, wordt het dan tijd om actie te ondernemen. De rietdekker dient dan gecontacteerd te worden. Hij of zij zal dan langskomen om een controle uit te voeren en advies te geven over welke stappen je dient te ondernemen. Mogelijk is je dak aan vernieuwing toe of heeft het riet toch extra verzorging nodig. Wanneer je geïnteresseerd bent in een rieten dak kun je natuurlijk ook contact opnemen met de rietdekker en deze kan je dan advies geven. Een rieten dak is er tegenwoordig voor iedereen en zal uiteindelijk ook veel pluspunten met zich meebrengen.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.rietwerk.nl/