Solo Start
Image default
Gezondheid

Ouderdomsvlekken verwijderen

 

Wat zijn ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn vlekken die veelal ontstaan door de ouder wordende huid, en bovenal door de zon. De zon is in de meeste gevallen de grootste boosdoener wanneer het aankomt op pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Echter kunnen we er in de meeste gevallen helemaal niets aan doen. Iedereen wordt immers ouder en krijgt hier wellicht ook mee te maken. Het gebruik van zonnebrandcrème wordt pas sinds de afgelopen jaren flink onder de aandacht gebracht, dat gebeurde vroeger helemaal niet. Dat is mede de reden waarom de ouderen van nu, meer kans hebben op het krijgen van levervlekken. Om dit te voorkomen, moet je eigenlijk al op jonge leeftijd beginnen met smeren. Dit moet je eigenlijk altijd doen vanaf het moment dat je in de zon komt. Ook de winterzon brengt namelijk schade aan. Deze schade is voor het oog niet zichtbaar, maar kan zich op ten duur wel ontwikkelen tot een pigmentvlek.

Ouderdomsvlekken voorkomen

Wil je ouderdomsvlekken voorkomen, dan moet je vroeg beginnen met het gebruik van een spf factor. Dit kan in de vorm van een zonnebrandcrème, maar ook als dagcrème. Zorg ervoor dat je minimaal factor 25 tot 30 gebruikt. Ook wanneer je snel bruin wordt, of donker getint bent, is het nog steeds noodzakelijk om jezelf goed tegen de zon te beschermen. Zo voorkom je op latere leeftijd de donkere vlekken op je gezicht, hals of handen.

 

Wanneer donkere vlekken al aanwezig zijn, dan is het tijd om deze aan te gaan pakken. Dit kan middels een crème die ervoor zorgt dat de donkere vlekjes binnen twee maanden niet meer te zien zijn. Dit kan onder andere met Skinlight crème of een soortgelijke variant.

 

Voor meer informatie kun je ook altijd nog de website van Skinlight raadplegen.

 

Voor meer info bezoek deze link :