Solo Start
Image default
Gezondheid

Wat zijn de gevaren van roken?

Wat zijn de gevaren van roken?

De gevaren van roken zijn zeer ernstig en ontpoppen zich vaak pas in een vergevorderd stadium. Dit is ernstig omdat de meeste mensen zich pas te laat realiseren hoe slecht roken wel niet is voor je gezondheid. Gevolgen van roken zijn: longkanker, chronische longaandoeningen, extra slijm, hart- en vaatziekten zoals beroerte, hersenbloeding, hartinfarct, keelkanker, gezichtsstoornissen, tandvleesziekten en botontkalking. Dat is natuurlijk nogal wat, en dit zou bij jouw eigenlijk de realisatie al moeten geven om direct te stoppen met roken.

 

Dat roken slecht voor je is, weet eigenlijk iedereen wel. Dat je van roken kanker ontwikkeld ook, maar dat de percentages hoog liggen, weet eigenlijk bijna niemand. Wanneer je aan een roker vraagt, waarom die eigenlijk rookt, dan zal dat antwoord eenzijdig zijn. De reden is namelijk vaak uit gewoonte, of omdat ze dat hun hele leven al doen ent. Dat het lastig is om uit een gewoonte te stappen is logisch, dat is voor iedereen lastig. Maar dat is zeker geen excuus om door te blijven roken. Wanneer je eenmaal het besluit genomen hebt om te stoppen, dan ben je al heel ver op weg naar een rookvrij bestaan.

 

Tips om te stoppen met roken

Het is belangrijk bij stoppen met roken dat je een nieuw ritme vindt en je oude vertrouwde ritme doorbreekt. Je hoeft niet resoluut te stoppen, wanneer je wel kunt, dan kun je dat natuurlijk wel doen. Verminderen dus, rook minder sigaretten op een dag, begin bij 1 of 2 en rook vervolgens iedere dag een sigaret minder. Totdat je helemaal niks meer rookt. Wanneer je toch naar een sigaret nijgt, bijvoorbeeld wanneer je stress ervaart of toch uit gewoonte er naar snakt, pak dan iets anders. Een kop koffie, een stokje om in je mond te doen of wat dan ook.

 

Lukt het niet? Dan kun je altijd nog naar een hulpmiddel grijpen. Bijvoorbeeld stoppen met roken pillen of pleisters. Deze zijn gewoon online te koop maar kun je ook in de drogisterij vinden.

Voor meer informatie over stoppen met roken pillen, bezoek je onze website!

 

Voor meer info bezoek deze link : http://www.stoppenmetrokenpillen.nl