Hoe tuin egaliseren

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe tuin egaliseren

Mensen die zelf hun tuin willen egaliseren zoeken vaak naar hoe tuin egaliseren. Wanneer u van plan bent om zelf uw tuin te egaliseren en u daar geen ervaring mee heeft houdt er dan rekening mee dat u in de toekomst met problemen te maken kunt krijgen. Er kunnen verzakkingen ontstaan en u kunt problemen met uw afwatering krijgen. U kunt het egaliseren van een tuin dan ook beter uitbesteden aan een professioneel hoveniersbedrijf of een stratenmaker. Besluit u toch dat u zelf uw tuin gaat egaliseren lees dan verder. Hieronder krijgt u antwoord op de vraag hoe u een tuin kunt egaliseren en welke stappen u daarbij moet ondernemen.

Stap 1 – de tuin leeghalen en het tuinafval afvoeren

Bij het egaliseren van een tuin is het van groot belang dat de tuin leeg is. Al het oude tuinafval zal ook afgevoerd moeten worden. Let er bij het leeghalen van uw tuin ook goed op dat u alle boomstronken, takken en stenen verwijderd. Alles wat niet verwijderd wordt kan op den duur namelijk voor verzakkingen gaan zorgen.

Stap 2 – de randen markeren

Om aan te duiden waar er geëgaliseerd gaat worden is het belangrijk om de randen te markeren. Sla daarvoor houten paaltjes in de grond en verbind alle paaltjes met een koord. Op die manier wordt het overzichtelijk welke stukken van de tuin straks geëgaliseerd gaan worden.    

Stap 3 – voeg het zand toe en verdeel het zand

Bij het egaliseren van een tuin is het belangrijk dat de grond verrijkt wordt. Zo is het bij het leggen van bestrating belangrijk dat er wit zand wordt toegevoegd en voor het aanleggen van een gazon zal er zwarte aarde toegevoegd moeten worden. Verdeel de grond vervolgens gelijkmatig en zorg ervoor dat de grond overal een gelijke afstand tot het touw heeft.

Stap 4 – druk de grond aan en laat het rusten

Wanneer het zand of de aarde overal gelijkmatig is verdeeld is het belangrijk om de grond goed aan te drukken. Laat de grond nu minimaal 48 uur rusten alvorens er vervolgstappen ondernomen kunnen worden. Voor het leggen van graszoden is het belangrijk om de grond voor het leggen van de graszoden nog even licht los te harken. Bij het leggen van tuinbestrating is dat niet nodig.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-egaliseren/