De Turkse westkust bezoeken

      Reacties uitgeschakeld voor De Turkse westkust bezoeken

Turkije vakantieland

Sinds de afgelopen jaren is het toerisme een enorm belangrijke sector geworden voor Turkije. Turkije verwelkomt jaarlijks miljoenen toeristen uit onder andere Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en nog veel meer landen. De meeste toeristen komen uiteraard voor het lekkere weer in de lente of zomer. Desalniettemin is de keuzen voor een weekendje Istanbul ook zeer populair. De meest bezochte badplaatsen die in de maanden juni, juli en augustus vaak gevuld zijn met vakantiegangers zijn Alanya, Antalya, Side, Marmaris, Bodrum en Kusadasi. In deze plaatsen staat het vol met luxe 5-sterren all-inclusive hotels.

De Turkse westkust

Het westen van Turkije is gelegen aan de Egeïsche Zee. Deze zee maakt de scheiding tussen Griekenland en Turkije. Deze zee staat vooral bekend als een van de schoonste zeeën van Europa, de vervuiling is dan ook minimaal. De temperatuur van de zee is zeer aangenaam in de zomers. Afgezien wat mensen zouden denken, is het klimaat langs de Turkse westkust redelijk droog. Doordat de luchtvochtigheid niet al te hoog is, maakt dit het klimaat nog aangenamer. Zeker in de avonden kan het lekker afkoelen waardoor je soms zelfs een trui nodig hebt! In de zomer kent men maar nauwelijks echte neerslag. Het weer is daardoor aardig stabiel: 34 graden zonnig.

Bijzondere plekken langs de Turkse westkust

Net zoals de rest van Turkije, kent de Turkse westkust bijzondere bezienswaardigheden en plekken die zeker bezoekenswaardig zijn. Izmir, Foca, Ayvalik, Efeze en Cesme zijn in de zomer zeer populaire gebieden, om maar een paar plaatsen te noemen.

Foca

Het plaatsje Foca is onderverdeeld in het oude en nieuwe gedeelte: Eski (oud) Foca en Yeni (nieuw) Foca. Deze plaatsjes zijn nog gebouwd in de oude Griekse stijl. Het bezoek van toeristen is in deze twee plaatsjes minimaal, wat eigenlijk maar goed is ook. Beide plaatsen beschikken over een prachtige haven. In Eski Foca zijn nog grote restanten de oude stadsmuur te zien.

Bergama

De plaats Bergama wordt elk jaar steeds populairder. Het oude Bergama ofwel Pergamon is namelijk gelegen op een metershoge berg. Op deze berg staan nog overblijfselen van een oude tempel en altaar van Zeus. Deze stad was vroeger en rijke en machtige stad onder het bewind van Alexander de Grote.

Ayvalik

Ayvalik is een klein maar prachtig havendorpje met veel cultuur en een rijke geschiedenis. Deze stad werd tot 1923 bewoond door zowel Grieken als Turken. Het is dan ook geen toeval dat in deze stad hevig werd gevochten in de Grieks-Turkse oorlog.

Izmir

Wie zich aan de Turkse westkust vertoeft, moet de grote stad Izmir gezien hebben. De stad telt ongeveer 4 miljoen inwoners en is een van de belangrijkste steden aan de Turkse westkust. Wanneer u de Turkse westkust bezoekt met het vliegtuig, is de kans groot dat u landt op het vliegveld Adnan Menderes.

Efeze

Het is absoluut geen geheim dat Efeze een van de mooiste plekken is van Turkije. Het oude plaatsje uit de Bijbelse tijden ligt op 1 uur rijden van de badplaats Kusadasi. Van alle oude plaatsen in Turkije is van Efeze wellicht nog het meeste overgebleven. Oude huisjes, tempels, de bibliotheek en arena zijn nog uitstekend te bewonderen.

Visum Turkije

Indien u een bezoekje brengt aan de Turkse westkust of een ander deel van Turkije, wees dan bewust dat u een visum voor Turkije nodig heeft om het land binnen te mogen. Het visum Turkije kan binnen drie eenvoudige stappen worden aangevraagd.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen