Loop geen risico op hart- en vaatziekten

      Reacties uitgeschakeld voor Loop geen risico op hart- en vaatziekten

De kans is groot dat u met een te hoge bloeddruk door het leven gaat en u zich hier niet eens van bewust bent. Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt. Een te hoge bloeddruk vergroot sterk uw kans op hart- en vaatziekten. Wanneer u langdurig een te hoge bloeddruk heeft, beschadigen de wanden van uw slagaders. Een te hoge bloeddruk is dus een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Hoe meer van deze risicofactoren u heeft, hoe groter uw kans op hart- en vaatziekten is.

Andere bekende risicofactoren waar Nederlanders vaak wel mee bekend zijn, zijn roken, een hoog cholesterolgehalte, diabetes (suikerziekte), overgewicht, langdurige stress en erfelijkheid. Wanneer u stopt met roken nemen uw kansen op hart- en vaatziekten al sterk af. Artsen raden u dit sterk aan, in combinatie met het verliezen van gewicht als u overgewicht heeft en het proberen te leiden van een minder stressvol leven. Ook aan te hoge cholesterol kunt u iets doen door gebruik te maken van cholesterolverlagende middelen op dagelijkse basis. Verlaag sterk uw kansen op hart- en vaatzieken door actief gezonder te leven. 

Uw bloeddruk kunt u ook zelf verlagen. Symptomen van een te hoge bloeddruk zijn erg algemeen en worden vaak niet in verband gebracht met een te hoge bloeddruk. Zo zijn een aantal symptomen namelijk hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en rusteloosheid. De leefstijladviezen die een arts u meegeeft zijn om niet te roken, gezonder te eten en eventueel af te vallen wanneer er sprake is van overgewicht. Er kan een extra stapje worden gezet door bijvoorbeeld gebruik te maken van natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk die geheel natuurlijk helpen bij het verlagen van uw bloeddruk zodat u risicovrij kunt leven. Vreest u dat u een te hoge bloeddruk heeft na het lezen van dit artikel? Laat uw bloeddruk dan meten en als het nodig is, doe er dan direct wat aan.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.oligo-pharma.nl/