Solo Start
Image default
Vakantie

6 Spannende dingen om in Lagos te doen

Lagos is één van de meest dichtbevolkte steden van de wereld: de stad staat op de zesde plaats met meer dan 9 miljoen inwoners in de stad en 14 miljoen inwoners in de wijken eromheen.

Een auto huren zal je zeker helpen om een mooie tijd te hebben in Lagos. Je kunt de hele stad door rijden en genieten van verschillende activiteiten als je gebruikt maakt van de autoverhuur. U kunt hier rechtstreeks in de stad een auto huren: https://www.autoportugal.nl/nl-stad-lagos-faro/. Maar het is ook mogelijk om op Faro Airport een auto te huren.

Top dingen te doen in Lagos:

Als je in Nigeria bent zijn dit 6 bezienswaardigheden die je niet over wil slaan. Lagos:

Stranden om te ontspannen

Lagos heeft één van de mooiste stranden van heel Nigeria. Zolang je jezelf aan de regels houdt zul je er een mooie tijd hebben en de rest van de dag lekker ontspannen op het strand. Veel locals spenderen de vakantie met familie op Takwa Bay of Elegushi Beach maar je kunt ook Ilashe Beach bezoeken als je iets meer luxe en avontuur zoekt.

Lagos: de stad van de nacht

Lagos staat bekend als het commerciële middelpunt van Nigeria. Het nachtleven van Lagos is vergelijkbaar met rijkere steden. Lagos heeft voor ieder wat wils: of je nou op zoek bent naar een goedkoop feest of het juist zo luxe mogelijk wil maken, je vindt sowieso een plek die bij je past.

Kalakuta Republic Museum voor jullie, nerds

Zoals we eerder al benoemde heeft de prachtige stad Lagos voor ieder wat wils. Zo ook dit bijzondere museum dat de thuisbasis is van enkele van de meest uitzonderlijke handgemaakte muurschilderingen, schilderijen en schetsen aller tijden.

Kalakuta Republic Museum is niet gratis te bezoeken. Vaak moet je van tevoren reserveren. Dit om ervoor te zorgen dat de integriteit van de plek blijft en het museum niet overspoeld wordt met bezoekers.

Het varende dorp is adembenemend

Makoko, het varende dorp, is één van de meest adembenemende bestemmingen naast het eiland Lagos. Hoewel het er majestueus uitziet is het gebied eendrijvende sloppenwijk. Je kunt hier inspiratie opdoen in vele vormen, zoals veel toeristen doen.

Lekki Conservation Center

Dit is ook een bijzondere plek om te bezoeken in het hart van Lagos: het Lekki Conservation Center. Dit prachtige centrum is aangewezen als behoud van natuurlijke hulpbronnen op het schiereiland Lekki Peninsula II. Het is opgericht in 1990 en bevat 78 hectare behoud van natuurlijke hulpbronnen, enkele van de mooiste uitzichten evenals een natuurlijke habitat en een adembenemende brug die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten zien.

Keke? Keke! Iedereen heeft een Keke nodig!

Als je PubG hebt gespeeld, weet je waarschijnlijk wat een Keke eigenlijk is. Als je dat niet doet, laat het ons dan uitleggen. Het is eigenlijk een riksja : een fiets die aan de buitenkant van een boxer is bevestigd en op 3 wielen rijdt. Een Keke kan maximaal 6 personen tegelijk vervoeren maar vaak vervoeren ze er 8 (6 achterin en 2 bij de chauffeur).

Omdat Keke’s zo gewoon zijn in de stad zal je niet opvallen als je er op één rijdt.

We hopen dat deze simpele gids je helpt om uit te zoeken welke plekken je echt moet bezoeken in Lagos.

https://www.autoportugal.nl