Solo Start
Image default
Woning en Tuin

Draadlampen met patronen in elke stijl

Industriële materialen en ontwerpen worden tegenwoordig steeds meer toegepast in gewone huiskamers. Stoere materialen krijgen een huiselijke toepassing. Deze trend heeft de draadlamp zijn plaats in de huiskamer gegeven. Dit idee is enorm aangeslagen en de ontwikkeling wordt zichtbaar in vele nieuwe designs. Creatieve ontwerpers zijn aan de slag gegaan met oude en nieuwe materialen, kleuren, vormen en patronen.

Creatieve patronen

De originele draadlampen waren groot, stoer, stevig en praktisch. De eerste draadlampen voor in huis waren kleinere versies van de fabriekslampen. Deze stoere lampen met grove patronen zijn nog steeds verkrijgbaar en geven een stevige en tegelijkertijd luchtige uitstraling aan je interieur. Inmiddels zijn draadlampen in diverse vormen verkrijgbaar: van rond en golvend tot een strakke diamantvorm. Het patroon in combinatie met vorm en kleur geeft de lamp een huiselijke, stoere of strakke uitstraling. Het licht straalt door de hele lamp heen en geeft een bijzonder schaduwspel op je muur. Hoe fijner het patroon hoe groter het effect op licht en schaduw.

Patronen en materialen

Metaal is het meest gebruikte materiaal voor draadlampen; de lampen hebben een grof patroon, dat een robuust en open uiterlijk oplevert. Deze lampen zijn vaak metaal- of koperkleurig. De metaalkleur past in een strakke inrichting en de koperkleur heeft een vrij warme uitstraling. Inmiddels zijn draadlampen in diverse kleuren te verkrijgen. Patronen ontwikkelen zich van grof tot fijn en de keuze wordt steeds interessanter. Om een indruk te krijgen van wat er tegenwoordig mogelijk is, kun je een kijkje nemen op www.draadlampen.nl, de website met het grootste aanbod van draadlampen op dit moment. Let op de foto’s die een beeld geven van het lijnenspel dat door de schaduw op je muur ontstaat. Een leuke variatie is de lamp van touw, die gehaakt of geknoopt lijkt en een schaduw met een bijzonder effect heeft.

Creatief combineren

Het leukste van draadlampen is misschien wel dat je ze op allerlei manieren kunt combineren. Wil je een strak effect, dan hang je een aantal lampen met een strak patroon naast elkaar. Je kunt het effect iets losser maken door dezelfde lampen in verschillende formaten op elk een andere hoogte te hangen. Wil je een echte eyecatcher in je kamer, kies dan voor draadlampen met verschillende patronen en vormen, die je op verschillende hoogtes bevestigt. Kijk voor ideeën op www.draadlampen.nl en ontdek de leukste combinaties. Draadlampen kunnen een echt een nieuwe look aan je interieur geven.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.draadlampen.nl