De werking van de hybride warmtepomp

      Reacties uitgeschakeld voor De werking van de hybride warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen waaruit je kan kiezen, een van de soorten warmtepompen is de hybride warmtepomp.  Een warmtepomp maakt het mogelijk om flink wat energie te besparen, wel zijn de meeste warmtepompen erg prijzig, bij de hybride warmtepomp is dit gelukkig niet het geval.

Wat is een hybride warmtepomp precies? Deze waterpomp is een combinatie van een lucht-waterwarmtepomp en hoogrendementsketel die op gas werkt. Deze warmtepomp kan worden gekoppeld aan de CV en aan een slimme thermostaat. Meestal wordt er warmte verwerkt van binnen en buiten uit de warmtepomp, maar dit ligt aan de samenstelling van de warmtepomp. Doordat een hybride warmtepomp samenwerkt met de CV ketel zorgt het voor zowel warmte in de woning als warmte bij de sanitaire voorzieningen.

De meeste hybride modellen werken met een lucht-warmtesysteem. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze warmte weer voor de CV en zorgt ervoor dat de rest van het huis verwarmd wordt. Dit is handig omdat wanneer de warmtepomp niet meer voor genoeg warmte kan zorgen de CV kan inspringen en het huis nog steeds warm is. Het brein van de hybride waterpomp bestaat door de slimme thermostaat. Deze bepaald de meest ecologische en economische warmtestrategie. Bij sommige systemen kunnen ook de gas en elektriciteitsprijzen worden geïnstalleerd. Hierdoor kan de thermostaat kijken wat de goedkoopste manier is om op dat moment het huis te verwarmen, dit is dan of de CV ketel of de hybride warmtepomp.

Een hybride systeem heeft verschillende voordelen: het systeem is erg betaalbaar, het systeem is relatief eenvoudig te installeren, het systeem is intelligent, geschikt voor de CV en het water en de radiatoren hoeven niet te worden vervangen. Het ligt aan het type warmtepomp hoeveel energie je uiteindelijk gaat besparen. Meestal is dit tussen de 20 en 25 procent van de jaarlijkse kosten. Wilt je ook duurzaam leven, ga dan voor een hybride warmtepomp!

Voor meer info bezoek deze link : http://www.techneco.nl