Boomstronk verwijderen, zelf doen of uitbesteden?

      Reacties uitgeschakeld voor Boomstronk verwijderen, zelf doen of uitbesteden?

Wilt u een boom uit uw tuin verwijderen en ook de boomstronk verwijderen? Denk er van te voren goed over na of u de klus zelf wilt uitvoeren of dat u het overlaat aan een hovenier. Een boom en voornamelijk een boomstronk verwijderen is namelijk niet makkelijk. Het is over het algemeen zwaar werk. Afhankelijk van de grootte van de boom, en daarmee de grootte en diepte van de stronk, is er groot materiaal nodig om alles goed en helemaal te kunnen verwijderen. Een kleine boomstronk kunt u met de hand uitgraven. Voor een grote boomstronk is een stobbenfrees nodig om de stronk goed uit te graven. Een stobbenfrees kunt u huren maar de huurprijs hiervan ligt erg hoog. Daarom is het aan te raden om bij een grote boomstronk een hovenier in te huren.

Hoe diep moet de boomstronk worden uitgegraven?

Hoe diep moeten de wortels van de boom verwijderd worden? Dit hangt helemaal af van wat het doel is met de grond waar de boom stond. Voor het aanleggen van een gazon, een terras, tegelpad of een schutting is het een vereiste dat de ondergrond goed horizontaal en egaal is. Wanneer niet alles goed egaal is of niet alle wortels goed verwijderd zijn, is er kans dat de ondergrond zal verzakken. En dat wilt u uiteraard niet! Ons advies is om de boomstronk tot ongeveer 30 cm te verwijderen wanneer u een gazon of tegels wilt aanleggen of beplanting wilt aanbrengen. Wanneer u een schutting wilt plaatsen of een nieuwe boom wilt plaatsen adviseren wij om de stronk tot 50 cm te verwijderen.

Klus uitbesteden? Vergelijk offertes bij Vergelijk Hoveniers

Ziet u het niet zitten om de boomstronk zelf te verwijderen en wilt u de klus uit besteden aan een hovenier? Laat dan uw gegevens achter op www. vergelijkhoveniers. nl en ontvang meerdere hovenier offertes. Aan de hand van uw postcode reageren er binnen 3 tot 24 uur hoveniers uit uw omgeving, u ontvangt maximaal 6 offertes. U kunt nu zelf de offertes vergelijken en kiezen met welke hovenier u in zee wilt. De offertes zijn allemaal geheel vrijblijvend, u zit dus nergens meteen aan vast!

Voor meer info bezoek deze link : https://www.vergelijkhoveniers.nl/