TIPS VAN DE SLOTENMAKER: HOE ONDERHOUD U UW SLOTEN

      Reacties uitgeschakeld voor TIPS VAN DE SLOTENMAKER: HOE ONDERHOUD U UW SLOTEN

Velen van ons denken niet na over sluisonderhoud in ons bedrijf of huis totdat de sloten niet werken of helemaal van de deur vallen. Zodra dat gebeurt, wordt de reparatie een prioriteit omdat u de deur moet vergrendelen of ontgrendelen en uw normale schema moet hervatten. U loopt mogelijk buiten het kantoor vast terwijl u wacht op een slotenmaker en dat wachten kan soms tot ver over vijf uur duren. Maar je moet blijven om ervoor te zorgen dat je het gebouw kunt beveiligen voordat je naar huis gaat. Het is een situatie waarin niemand wil zijn. Gelukkig hebben we enkele onderhoudstips voor sloten om u te helpen die exacte scenario’s te vermijden!

SMEREN IS SLEUTEL IN SLUIT ONDERHOUD
Eerst en vooral, zodra je een probleem met het onderhoud van het slot opmerkt, wees dan proactief. Als uw sleutel bijzonder moeilijk te keren is op een ochtend of als de sleutel niet goed op zijn plaats komt, is smering van de cilinder een goede eerste stap. Slotcilinders bestaan ​​uit kleine pennen en veren die vrij kunnen bewegen om correct te kunnen werken. Wanneer de binnenkant van het slot is gesmeerd, zullen de componenten gaan bewegen en naar behoren functioneren. Locatie is key (geen woordspeling bedoeld) met de juiste smering van het slot.

De smering van de “spiebaan” van het slot zal al die voornoemde pennen en veren weer laten bewegen. Wees ook niet verlegen; je kunt echt niet overgesmeerd worden dus ga zo veel mogelijk in de cilinder zitten. Als u klaar bent, voert u uw sleutel meerdere keren in en uit om het smeermiddel rond te verspreiden. U wilt ook de grendel of grendel aan de zijkant van de deur smeren. Dit helpt eventuele problemen met het vergrendelingsmechanisme zelf te verlichten.

SCHARNIER AANPASSINGEN
Deur scharnieren bewegen constant elke keer dat iemand een deur binnengaat of verlaat. In de loop van de tijd kunnen ze falen, maar vaker wel dan niet hebben ze gewoon een beetje onderhoud nodig.

Elk scharnier bestaat uit zes tot acht kruiskopschroeven die na verloop van tijd loskomen. Je hebt een kruiskopschroevendraaier nodig om elke schroef vast te draaien. Zorg ervoor dat zowel de framekant als de zijkanten ook aan de deur zijn bevestigd. Dit zal helpen de deur in lijn te brengen met de slag, om te zorgen dat de grendel of bout op de juiste plaats valt. Het zal ook voorkomen dat de deur tegen het frame wrijft, wat de reden kon zijn dat het moeilijk te openen of te sluiten was.

NADERE AANPASSINGEN
Als je een deur dichterbij hebt, is deze daar om te zorgen dat de deur goed sluit nadat iemand deze heeft geopend, maar ze moeten worden aangepast. Als de deur te langzaam wordt gesloten, kan de deur niet elke keer dat deze wordt geopend vergrendelen. Als de deur te snel sluit en dichtslaat, kan deze de vergrendeling op de deur losmaken of zelfs beschadigen.

Deursluiters bestaan ​​meestal uit drie hoofdafstellingen: zwenksnelheid, vergrendelingssnelheid en terugslag. De afstelling van de achterwaartse controle is de laatste paar seconden voordat de deur sluit en de grendel van het slot op zijn plaats valt. Niet elke dichter heeft een tegenaanval, maar het is belangrijk om dit een paar keer aan te passen en te testen om ervoor te zorgen dat de deur niet per ongeluk open blijft staan. De draaisnelheid en de grendelsnelheid moeten worden aangepast aan de omstandigheden op de deur. Als het in een winderig gebied is, kun je het aanpassen om het iets sneller te sluiten, zodat de wind het niet kan vangen en niets beschadigt. Als het in een kantoor aan huis ligt, wilt u het misschien vertragen, zodat medewerkers er niet door gehinderd worden als ze in en uit lopen.

EXTRA TIPS

  • Controleer op daglicht tussen het frame en de deur. Als u licht tussen de twee ziet, kan de deur doorhangen of kan het frame beschadigd raken. Het is veel goedkoper om offertes te verzamelen voor een reparatie dan om een ​​noodgeval in te roepen wanneer de deur stopt met sluiten.
  • Controleer het frame en de vloer op wrijfsporen. Je zult zichtbaar kunnen zien wanneer een deur over de grond of tegen het frame sleept. Als u de scharnieren vastdraait, kan dit dit probleem helpen verlichten.
  • Crash bars en exit-apparaten hebben ook liefde nodig! Zorg ervoor dat ze goed worden geolied. Verwijder het hoofd en wrijf het driemaandelijks naar beneden. Dit helpt je te redden van noodsituaties.
  • Controleer de inslag – het deel van het frame waar de grendel of bout in valt. Als dat gat verstopt zit met vuil, zal het slot niet goed werken.
  • Is de grendel zichtbaar? Als u aan de buitenkant van de deur staat en een grote opening hebt tussen het frame en de deur, waardoor de vergrendeling wordt blootgesteld, kunt u overwegen een vergrendelingsbescherming te gebruiken om te voorkomen dat deze wordt geopend.
  • Laatste tip: zoek een slotenmaker voordat je er een nodig hebt. Er zijn talloze niet-gekwalificeerde bedrijven die buitensporige noodtarieven zullen vragen voor veel van de reparaties die u op deze blog leest. Programmeer een lokale slotenmaker op uw telefoon of bel slotenmaker Den Haag om iemand voor u in te plannen. Je zult blij zijn dat je het deed toen er een probleem ontstond!
Voor meer info bezoek deze link : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag