Solo Start
Image default
Bedrijven

Verslaafd aan koffie

Veel mensen kunnen de dag niet beginnen zonder, een goed kopje koffie. Ieder heeft zijn eigen favoriet, gewoon een “normaal” kopje koffie of juist een lekkere sterke espresso. Er zijn heel veel soorten en we kunnen deze zelf bereiden thuis met de juiste koffiecups. Met onze cups voor nespresso kunnen we elk soort kopje koffie maken. Het kan soms wel moeilijk zijn om te bepalen welke we gaan maken. Elke soort bestaat namelijk uit een andere verhouding van koffie, melk of melkschuim. Dit zorgt dan ook voor een andere smaakbeleving.

Verslaafd of niet

De grote vraag is of je jezelf verslaafd kan noemen, omdat je elke ochtend een kopje koffie drinkt. En is koffiedrinken wel echt slecht voor je? Eigenlijk is koffie helemaal niet slecht voor je, maar het stofje cafeïne wat in de koffie zit is wel slecht. Als je drie kopjes koffie per dag drinkt, ervaar je niet zo veel problemen aan dit stofje. Als je echter meer dan drie kopjes per dag drinkt, kun je last krijgen van hartproblemen. Door de cafeïne gaat je hart namelijk sneller kloppen. Dit kan gevaarlijk zijn voor hartpatiënten.

Van je verslaving af

Je moet stoppen met je koffieverslaving als je er last van gaat krijgen. Je kunt je namelijk snel irriteren of je voelt je juist heel moe zonder een kopje koffie. Dit zijn slechts een paar symptomen van koffieverslaving. Om er echt van af te komen, moet je ervoor zorgen dat je er mee omgaan alsof het echt een verslaving is, want dat is het ook.

Je kunt beginnen door langzaam over te stappen naar cafeïnevrije koffie. Daarnaast kun je proberen je koffie niet snel op te slokken, maar doe er wat langer over. Zo kun je het tweede kopje koffie wat je altijd neemt overslaan. Als je dan ook wat intenser geniet van je het eerste kopje, heb je wat minder behoefte aan een tweede kopje.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.koffiecupster.nl/