Solo Start
Image default
Dienstverlening

Emotionele intelligentie en executive leiderschapstraining

Vier gebieden van emotionele intelligentie en de bestudering ervan tijdens executive persoonlijk leiderschapstraining

Er is al zoveel geschreven over leiderschap dat het een saai onderwerp kan zijn om over te lezen. Er zijn echter veel aspecten aan het leiderschap dat zowel de winstgevendheid van het bedrijf als het moraal van het personeel aangaat. Het vermogen van iemand om succesvol de emoties te managen op de werkvloer kan een executive op weg naar succes helpen. Executive leiderschapstraining dat ingaat op dit belangrijke component rust zijn koplopers uit om te gaan slagen. 

De kracht van de emotionele intelligentie van een executive kan werknemers motiveren om de dagelijkse quota’s te halen. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde voor een executive die slecht om kan gaan met de emoties van zijn of haar werknemers, met onder prestaties als gevolg. Het voortdurend aanbieden van executive leiderschapstraining aan leiders in het bedrijf rust ze uit om hun leiderschapscompetenties verder uit te bouwen. Hieronder zijn vier gebieden van emotionele intelligentie die het waard zijn om verder te bestuderen. 

  1. Zelfbewustzijn – zijn uw leiders zich bewust van hun emotionele respons aangaande conflicten of stressvolle werksituaties? Er lijkt een correlatie te bestaan tussen iemands zelfbewustzijn en zijn/ haar vermogen om goed met emoties om te kunnen gaan. Tijdens een executive leiderschapstraining dient u er voor te zorgen dat uw leiders zich bewust zijn van deze connectie. 

  2. Self-management – een aspect van leiderschap is het vermogen om initiatief te nemen en strategieën te implementeren om zodoende problemen op te lossen. Tijdens dit proces zouden leiders zichzelf echter onder controle moeten hebben, uitstralen dat ze betrouwbaar zijn en flexibel genoeg in proberen het doel te bereiken. Een effectieve executive leiderschapstraining workshop kan demonstreren hoe effectief self-management toe te passen terwijl er een deadline gehaald moet worden. 

  3. Sociaal bewustzijn – het is makkelijker om empathie aan de dag te leggen in tijden van kalmte en rust. Maar is uw executive team zich ook bewust van de emotionele responses en hun impact ondanks hun eigen uitdagingen? Als u op dit vlak zwakte detecteert bij enkele van uw leiders die het meeste potentieel aan de dag leggen, kunt u ze executive leiderschapstraining aanbieden en ervoor zorgen dat ze hun talenten naar een hoger plan tillen. 

  4. Sociale vaardigheden – executive leiderschapstraining kan visionaire leiders uitrusten om de visie van het bedrijf uit te dragen en anderen inspireren om dit over te nemen. Het kan ze toerusten om een sterkere invloed uit te oefenen, met verbeterde communicatieve vaardigheden en helpen te bouwen aan langdurige relaties.

Voor die leiders die coaching nodig hebben is executive leiderschapstraining een stap dichterbij een promotie. Het is goed mogelijk dat het aanpakken van iemands emotionele respons in een werkomgeving noodzakelijk is om het moraal van werknemers of de winstgevendheid te verbeteren. Versterk de impact van uw executive team door ze een professionele ontwikkelingsworkshop te laten volgen. 

IvPP persoonlijke ontwikkeling – klik hier!

 

 

Voor meer info bezoek deze link : http://www.ivpp.nl/leiderschap/training