Solo Start
Image default
Dienstverlening

Graafmachine huren een goed idee

Tuinverbouwing aanpakken

Wanneer u uw tuin een grote opknapbeurt wilt geven, dan is het belangrijk om goed na te denken over de aanpak van een dergelijk project. De eerste keuze is of u het project zelf gaat doen of dat u een aannemer inhuurt die het gehele project van A tot Z plant, begeleidt en oplevert. U kunt ook kiezen voor een tussenvorm waarbij u zelf vakmensen inhuurt, maar wel de uiteindelijke regie over het project heeft. U fungeert dan als het ware als een projectmanager.

 

Voor- en nadelen aannemer inhuren of zelf doen

Het grote voordeel van een aannemer inhuren, is dat u volledig ontzorgd wordt. Het nadeel is dat de kosten hoog zijn. Daarnaast loopt u het risico om de verkeerde aannemer te kiezen. U kunt de pech hebben tegen een malafide aannemer aan te lopen die na uw aanbetaling en het omspitten van uw tuin met de noorderzon vertrekt. Als u alles of een deel van het werk zelf uitvoert, bent u aanzienlijk goedkoper uit. Nadeel is wel dat u zelf de voorbereiding zult moeten verzorgen. Zeker als u voor specifieke klussen vakmensen in wilt huren, zult u goed op de hoogte moeten zijn van de volgorde van de werkzaamheden.

 

Een graafmachine huren

Als u heeft besloten om uw tuin zelfstandig te verbouwen, dan is het verstandig om eerst een ontwerp en een plan te maken waarin uw wensen uitgewerkt zijn. Op internet is zeer veel inspiratie te vinden voor nagenoeg elk type tuin. Een klus die in elke tuinverbouwing terugkomt, is dat er gegraven moet worden. Of u nu van een woeste groene tuin naar een meer gestructureerde tuin, of van een strak betegelde tuin naar een meer groene tuin wilt gaan, u ontkomt niet aan graafwerkzaamheden. Met de hand graven is niet aan te raden. Een graafmachine huren zal u veel werk uit handen nemen en het werk gaat met een graafmachine aanzienlijk sneller. Een graafmachine huren is eenvoudig te doen. De verhuurder zal de graafmachine bij u thuis bezorgen en na het werk weer ophalen.

 

Toegang naar de tuin

Belangrijkste om rekening mee te houden bij een graafmachine huren, is of de graafmachine in uw tuin te krijgen is. Als er alleen een smalle poort beschikbaar is, dan moet u het formaat van de graafmachine daarop afstemmen.