Solo Start
Image default
Dienstverlening

Professionele hulp bij letselschade

“Zeer goed geholpen met de afwikkeling van de schade van mijn vrouw.”

“ (…) Heldere en transparante communicatie en professionele, fijne benadering. Ik heb de samenwerking als heel erg goed ervaren, waarvoor dank!!”

“Mr. van Dijk gaf mij een vertrouwd gevoel en gaat zeer professioneel te werk.“

Meester in de rechten

Dit zijn enkele voorbeelden van recente reviews over letselschadeadvocaat Thomas van Dijk. Als het om claimen van letselschade in Den Haag en omstreken gaat, is Thomas een veelgevraagde meester in de rechten. Hij heeft veel meer te bieden dan degenen die alleen de letselschade jurist opleiding hebben gedaan. Van Dijk heeft ervaring met zaken gericht op verkeerongelukken, arbeidsongevallen en whiplash. Medische fouten komen iets minder vaak voor, maar ook daarvoor kunt u aankloppen bij Thomas van Dijk. Bij letselschade verkeersongeval kiest u voor mr. Thomas van Dijk.

Aspecten bij een medische misser

Twee aspecten zijn belangrijk bij een medische misser:

  • het opgetreden neveneffect is ongewenst;
  • het opgetreden neveneffect was vermijdbaar.

Medische fouten

Het gaat bij medische fouten om onbedoelde schade die een arts, verpleegkundige of paramedisch expert veroorzaakt. Veelal is een medische fout het gevolg van een bepaalde behandeling / ingreep. Het kan echter ook gaan om niet handelen, oftewel nalaten. Voor de direct betrokkene leidt een medische misser tot gezondheidsschade. De maatschappij als geheel wordt met onnodige kosten opgezadeld. Op de site van het Fonds Slachtofferhulp lezen we dat per jaar circa 185.000 volwassenen in ons land te maken krijgen met een medische fout. Het onderzoek dat hiernaar gedaan is, heet Victims in Modern Society. Er is overigens een groot verschil tussen een medische misser aan de ene kant en een complicatie, incident of calamiteit aan de andere kant. Tijdens een ingreep in een ziekenhuis of kliniek kan er altijd een complicatie optreden. Denkt u aan een ontsteking, bacteriële infectie, bloeding et cetera. Dit soort verwikkelingen worden van te voren met de patiënt besproken. We spreken van een incident als bijvoorbeeld de apparatuur uitvalt terwijl de arts aan het werk is of als een verpleegkundige een verkeerde dosis medicatie toedient. Bij een calamiteit, in feite een ernstig incident – zijn de gevolgen voor de patiënt bijzonder ernstig.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/