Solo Start
Image default
Dienstverlening

Je anhydrietvloer egaliseren

Wanneer je van plan bent je anhydrietvloer te egaliseren kan het zo zijn dat er wat dingen bij komen kijken. Wanneer je ervoor kiest om anhydrietvloer te egaliseren wordt er een laag vloeibaar cement op gestort wat egaline genoemd wordt. Egaline laat zich makkelijk bewerken en wordt gebruikt om de vloer recht te krijgen. Het egalisatieproces kan je natuurlijk zelf doen, maar als je hier geen ervaring in hebt is het altijd aan te raden om een expert in egaliseren in te huren. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en dan weet je zeker dat het allemaal goed gedaan wordt. Hieronder lees je meer over het egalisatieproces en waar je rekening mee moet houden. Lees dus snel verder.

De anhydrietvloer egaliseren

Het egalisatieproces van je anhydrietvloer wordt in een aantal stappen gedaan. De vloer wordt eerst vetvrij en goed schoongemaakt. Na het schoonmaken wordt er een primer over de vloer gedaan, zodat de hechting tussen de vloer en de egaline goed blijft hechten. Na dit proces wordt de egaline gestort om de vloer recht te krijgen en oneffenheden weg te werken. De egaline wordt gelijkmatig over de anhydrietvloer verdeelt met een troffel. Er wordt ongeveer zo’n één tot vijf millimeter egaline op de vloer gestort en het droogproces zal per millimeter een dag duren.

Huur een expert in

Het is altijd aan te raden om een expert in te huren om dit proces voor je te laten doen. De expert weet precies wat die moet doen en heeft al veel ervaring in anhydrietvloer egaliseren. De expert zorgt er voor dat je vloer recht wordt en dat er geen enkele oneffenheid in zit.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-anhydriet/