Solo Start
Image default
ZZP

Tijdregistratie voor uw bedrijf

tijdregistratieis iets wat vaak bij ondernemers en vooral ZZP’ers blijft liggen. Uit een onderzoek blijkt dat meer dan zestig procent van de ondernemers zijn of haar tijdregistratie totaal niet op orde heeft. Deze ondernemers weten vaak niet hoeveel uren ze gewerkt hebben en dit komt vooral, omdat ze dit niet in een goed overzicht bijhouden. Dit kan grote gevolgen hebben op uw inkomen, omdat ze vaak niet kunnen bewijzen hoeveel uur ze daadwerkelijk gewerkt hebben. Vooral voor ZZP’ers kan dit duur uitpakken. In deze blog lees je meer over het belang van tijdregistratie en hoe je dit het beste kan oplossen. Lees hieronder dus snel verder!

Het belang van je tijdregistratie bijhouden

Het is nu eenmaal zo dat meten, weten is en dit heeft vooral impact op uw tijdregistratie. Als u als ondernemer of ZZP’er een opdracht afrond wilt u uiteraard laten zien hoeveel uur u daadwerkelijk hebt gewerkt aan die specifieke opdracht. Deze uren bereken je natuurlijk door aan de opdrachtgever. De opdrachtgever kan vragen voor bewijs over hoeveel uur je erin hebt gestoken. Met een goed tijdregistratie systeem kan je dit mooi en overzichtelijk laten zien. Als een ZZP’er op uur basis werk is dit vooral van belang om het goed bij te houden.

De voordelen van het bijhouden van de gewerkte uren

tijdregistratie is niet verplicht, maar het kan wel erg handig en verstandig zijn. Na het afronden van een project, opdracht of taak kan je laten zien in een mooi en overzichtelijk schema. In dit schema kan je laten zien hoeveel uur je gewerkt hebt en dan kan je een kostengrafiek voor de opdrachtgever maken. Je kan ook met dit schema voor jezelf overzichtelijk maken hoeveel tijd je nodig hebt gehad voor een bepaalde opdracht. Op basis van die informatie kan je in de toekomst een schatting maken en kan je misschien ook meer vragen.

https://keeping.nl/tijdregistratie