Solo Start
Image default
Bedrijven

Voordelen van argrarisch advies

Als buitenpersoon is het een lastige klus om op de hoogte te zijn van alle wetten en regels in Nederland gelden. Het zijn er zo ontzettend veel dat je ze onmogelijk allemaal kunt weten. Er worden per jaar zoveel nieuwe wetten opgesteld dat je het niet meer kan bijhouden. Gelukkig is er voor buitenmensen agrarisch advies. Op deze manier krijgen boeren advies over het besparen van energie en hoe ze het beste kunnen omgaan met het milieu. Het is voor boeren belangrijk om aan het milieu te denken, maar het bespaart ook kosten die weer geïnvesteerd kunnen worden in andere processen. De kosten die je als boer bespaard kun je weer investeren in betere zorg voor de dieren. Dieren hebben optimale leefomgeving nodig. Een koe heeft minimaal 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen functioneren. Het welzijn van de koe speelt een grote rol in de hoeveelheid melk die er geproduceerd wordt. Een koe produceert meer melk als deze heel gezond leeft en goed in zijn vel zit.  Je kunt als boer investeren in een cowhouse. Een cowhouse zorgt voor een comfortzone van de koe. Het is een gecreëerde ruimte zodat koeien zich vrij kunnen bewegen. Op lange termijn is dit beter voor de gezondheid van de koe, dit tonen verschillende onderzoeken aan. De cowhouse zorgt ervoor dat een koe minder kans krijgt op kale hakken. Kale hakken zijn het resultaat van een koe die te lang op dezelfde zijde liggen. Het zijn vervelende kale plekken op de huid van de koe die de gezondheid van een koe verslechteren. Een cowhouse regelt dus de stalinrichting van de koeien op de juist manier, maar het bevat ook allerlei producten die het welzijn van de koe bevorderen. Al deze dingen zorgen ervoor dat de koe uiteindelijk meer melk gaat produceren en dat betekent weer meer geld voor de boer. Door agrarisch advies kunnen er dus kosten bespaard worden die in betere dingen geïnvesteerd kunnen worden.

 

Voor meer info bezoek deze link : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl