Solo Start
Image default
Onderwijs

The Square Mile: Een toonaangevend instituut voor zakelijke taaltraining in het Nederlands en Engels

The Square Mile: een topinstituut voor een zakelijke taaltraining Nederlands, Engels, Frans, Duits en vele andere talen

Zelfvertrouwen ontwikkelen, daar gaat het om bij het leren van een nieuwe taal. De traaltrainers van The Square Mile weten dit als geen ander. De opleidingen die zij geven zijn toegespitst op de dagelijkse werkpraktijk van de deelnemers. De onderwerpen die in de lessen aan bod komen zijn relevant in de branche van de deelnemers. We geven een aantal voorbeelden van werkterreinen en actuele topics.

In de financiële sector wordt veel gediscussieerd over woke beleggen. Publieke sector medewerkers hebben volop aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Bij offshorebedrijven ligt de focus op dit moment met name op hybride varen dankzij de in opkomst zijnde elektromotor. AM (additive manufacturing) oftewel het proces van ontwerp, 3D print en nabewerking is een dagelijks gespreksthema in de industrie. Actueel in de gezondheidszorg in ons land is passende zorgcontractering. Security en het voorkomen van cyberaanvallen: daar houden ICT’ers van multinationals zich op grote schaal mee bezig. Het belangrijkste onderwerp waar boeren over spreken is stikstofreductie.

Dit zijn de talen die geleerd kunnen worden bij The Square Mile: Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Chinees, Russisch, Portugees, Italiaans, Arabisch, Pools en Turks. De trainingen Nederlands zijn veelal gericht op expats. Expat komt van het Engels expatriate. Het gaat hierbij om iemand die vanwege zijn / haar werk tijdelijk in het buitenland woont. Veel expats in Nederland integreren niet volledig. Dit wordt ook niet van ze verwacht, omdat van meet af aan duidelijk is dat ze niet lang zullen blijven (1 tot 3 jaar). Expats zoeken elkaar veel op en blijven voornamelijk de eigen taal spreken. Kinderen gaan vaak naar international schools. De salarissen van dit soort buitenlandse werknemers zijn vaak hoog. Ze werken met name bij grote multinationale ondernemingen.

Toch zijn er expats die wel basis Nederlands willen leren. Zij streven ernaar alles uit hun verblijf in ons land te halen, ook taalvaardigheden. Ze onderhouden intensieve contacten met collega’s en buren. Ze streven ernaar hun werk hier optimaal te doen. Nederlands praten helpt daar zeker bij! Voor de taaltraining Nederlands voor expats zijn 11 docenten Nederlands bij The Square Mile aangesloten: Peter Huijing, Daphne Pappers, Josseke Jonker, Marielle Wessel, Joan Koene, San Lie Strienstra, Lidia Barro Kooger, Petra Buckers, Trix Golsteijn, Maaike de Winter en Harke Jan van de Meulen.

https://www.thesquaremile.nl