Solo Start
Image default
Onderwijs

Voorkom ongelukken met de cursus keuren elektrisch gereedschap

Met de cursus keuren elektrisch gereedschap kunnen ongelukken in uw bedrijf worden voorkomen. Wellicht vindt u dit wat te veel gezegd, maar vergis u niet. Een elektrisch apparaat dat niet naar behoren werkt, kan flinke schade aanrichten. Aan goederen, maar helaas ook aan personen. Als een apparaat door kortsluiting in brand vliegt kan dat verstrekkende gevolgen hebben en zelfs leiden tot blijvend letsel. Jaarlijks komen ook mensen om het leven door ongelukken met apparaten die niet naar behoren werken. De cursus keuren elektrisch gereedschap kan dus veel leed voorkomen.

Leer alles over de NEN 3140 norm

Alles wat u moet weten over de norm NEN 3140, de norm voor het keuren van apparaten bij bedrijven, leert u tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap. In deze norm staan alle regels die gelden voor het veilig kunnen gebruiken van apparaten bij en door bedrijven. Ook staan hierin de criteria die gelden voor het keuren en testen van deze apparaten. Het gaat dan om apparatuur die op 230 en op 400 volt wordt gebruikt. U gebruikt hiervoor een apparatentester, deze kan belangrijke informatie geven over bijvoorbeeld het risico op kortsluiting of overbelasting. Pas als een apparaat aan alle voorwaarden voldoet keurt u het goed.

Waar schrijf ik mij in voor de cursus elektrisch gereedschap keuren?

U kunt zich aanmelden voor de cursus keuren elektrisch gereedschap bij Omega Training & Inspectie. De cursus kunt u volgen op verschillende locaties in heel Nederland. U kunt dus een datum en locatie kiezen die voor u het gunstigst uitkomen. De kosten bedragen slechts 199 euro per persoon, exclusief BTW. De cursus wordt gegeven door docenten die uit de praktijk komen en vol enthousiasme hun kennis overbrengen op de cursisten. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat en mag zich officieel keurmeester voor elektrisch gereedschap noemen. De cursist kan de kennis direct in praktijk brengen.

 

https://omegatraining.nl/