Solo Start
Image default
Auto’s en Motoren

Een leuke auto theoriecursus en de zekerheid dat je slaagt!

De 123 Theoriecursus Rijswijk vindt plaats aan de Verrijn Stuartlaan 50. Er zijn deze maand zeker nog een aantal plekken vrij, maar wacht niet te lang met je opgeven. De 123 cursussen zijn erg populair. En dat is niet gek als je bedenkt dat vrijwel iedereen in één keer slaagt. Voor mensen die snel zenuwachtig worden, faalangst hebben of bijvoorbeeld dyslectisch zijn is er speciale aandacht. Een belangrijk onderdeel van het verkeer in Nederland zijn de verkeerslichten. Bij groen rijd je door en bij rood stop je. Is het verkeerslicht geel dan moet je ook stoppen behalve als je zo dicht bij het verkeerslicht bent dat je niet meer op een verantwoorde manier kunt stoppen. Soms staat bij een voetgangersoversteekplaats een geel knipperlicht in de vorm van een driehoek met uitroepteken. Dit licht betekent dat je als voetganger kunt oversteken, maar dat je wel al het andere verkeer voor moet laten.

 

Auto theorie

Een vraag die 123 theorie vaak krijgt is: hoe lang is auto theorie geldig? Anderhalf jaar. Dat is in de meeste gevallen lang genoeg om je praktijk examen te kunnen halen. Je krijgt tegenwoordig overigens geen papieren theoriecertificaat meer. De uitslag legt het CBR elektronisch vast. Op het examen worden bijvoorbeeld vragen gesteld over de verlichting van auto’s, het gebruik van spiegels en maximumsnelheden. Wist je dat er geen minimumsnelheid is? Maar -en dat is heel logisch- je mag niet zo langzaam rijden dat je andere weggebruikers in gevaar brengt. Iets anders is de minimumconstructiesnelheid. Dit is de snelheid die een voertuig minimaal moet kunnen halen om op een specifieke weg te mogen rijden. Dit zijn de voorschriften:

-op autowegen mogen voertuigen rijden die minstens 50 kilometer per uur halen;

-autosnelwegen zijn er voor voertuigen die ten minste 60 kilometer per uur kunnen rijden.

En dan is er ook nog zoiets als adviessnelheid. Deze wordt door middel van vierkante, blauwe verkeersborden aangegeven. De adviessnelheid is langzamer dan de maximumsnelheid. Redenen om een adviessnelheid te geven zijn bijvoorbeeld scherpe bochten.

 

Voor meer info bezoek deze link : https://www.123-theorie.nl/