Solo Start
Image default
Auto’s en Motoren

Kilometerregistratie met blackbox

Beschikt u over een auto van de zaak? Of krijgt u komend jaar een auto van de zaak en bent u al aan het oriënteren welke auto het wordt? Belangrijk is om ook te kijken naar het kiezen voor bijtelling of kilometerregistratie. Kiest u voor bijtelling, dan mag u de auto van de zaak ook voor privédoeleinden gebruiken, maar moet daar wel belasting over betaald worden. Dit kan oplopen tot honderden tot duizenden euro’s per jaar. Om de bijtelling te ontwijken, moet er aangetoond worden dat er maximaal 500 kilometer privé met de auto van de zaak is gereden. Met een blackbox in de auto, wordt de kilometerregistratie automatisch bijgehouden.

 

Kilometerregistratie bijhouden

Het bijhouden van een kilometerregistratie neemt veel tijd in beslag. Bovendien is er een grote kans aanwezig dat er fouten gemaakt worden wanneer de kilometerregistratie met de hand wordt bijgehouden. Per rit moeten namelijk de volgende gegevens ingevuld worden:

–        Begin- en eindtijd

–        Start- en stopadres

–        Aantal gereden kilometers

–        Totale kilometerstand na iedere rit

–        Was de rit privé of zakelijk

–        Omgereden kilometers indien van toepassing

 

Blackbox

Het bijhouden van een kilometerregistratie kan al heel eenvoudig en automatisch met behulp van een blackbox. Een blackbox is een klein kastje dat in de auto gemonteerd wordt en de kilometerregistratie voor u uit handen neemt. Door de geavanceerde software meet de blackbox coördinaten en zet de gegevens automatisch om in ritten. De data bekijkt en beheert u online via de website of via de smartphone app. Hier is het ook mogelijk om periodiek rapporten naar jezelf te laten mailen. Bijvoorbeeld iedere week of iedere maand met daarin de rittenregistratie in Excel of PDF, die u kunt gebruiken voor de fiscus op het moment dat u een controle krijgt. Een blackbox met keurmerk is al te verkrijgen vanaf € 5,95 per maand.

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/