Degelijk en robuust verpakkingsmateriaal is cruciaal

      Reacties uitgeschakeld voor Degelijk en robuust verpakkingsmateriaal is cruciaal

In veel economische branches is degelijk en robuust verpakkingsmateriaal cruciaal. Denk aan de industrie, de MKB, horecabedrijven, maar ook aan pakketdiensten en mensen met een eigen webshop. Mede vanwege de bijzondere omstandigheden tijdens de coronacrisis, worden momenteel meer pakketten verstuurd dan ooit tevoren. En die zendingen moeten natuurlijk compleet en veilig aankomen bij de ontvanger.

Wat is een omsnoeringsmachine?

Met name als de zendingen bulkleveringen betreffen die veilig en snel moeten worden verwerkt, wordt in de industriële sector en transportsector gebruikgemaakt van zogenoemde omsnoeringsmachines. Feitelijk geeft de naam van deze machine al aan wat dit apparaat doet. Namelijk het omsnoeren of insnoeren van verpakkingen tot een bulkpakket. Heeft u bijvoorbeeld een pallet met veertig dozen met kwetsbaar materiaal, dan kunnen deze dozen met een omsnoeringsmachine snel aan elkaar bevestigd worden. Dit doen heeft tal van voordelen.

Minder schade aan uw producten

Tijdens het transport van goederen gaat het er in Nederland niet altijd even zachtzinnig aan toe. Chauffeurs en transporteurs moeten hun targets halen. Vaak hebben ze haast en zullen ze bij het ophalen van pallets met goederen zo snel mogelijk hun vracht willen laden. Begrijpelijk genoeg. En gelukkig gaat het vaak goed. Toch komt het regelmatig voor dat in de haast onzorgvuldig geladen wordt en er schade ontstaat aan de vervoerde producten en dozen. Het machinaal omsnoeren van de levering met een geavanceerde en professionele omsnoeringsmachine kan dit soort (vaak onnodige) schade voorkomen. Dat pakketten op pallets, in trolleys of staande pakketten ingesnoerd worden, is de kans op verschuiven of omvallen aanzienlijk kleiner. En dat is natuurlijk precies wat u als producent of leverancier wilt bereiken: namelijk zorgen dat uw klanten hun bestelling schadeloos en intact ontvangen. Met een goede snoermachine is dit voortaan een fluitje van een cent!

Geld besparen op langere termijn

 

Minder schade betekent uiteraard minder retourzendingen. En daarmee kunt u flink wat geld besparen, zeker als u veel en vaak pakketten en zendingen levert. Nog los van het feit dat retourzendingen een van de meest improductieve en tijdrovende fenomenen in ondernemersland zijn. Het netjes afleveren van grote bulkpakketten helpt u op deze manier aan meer tevreden klanten. En dat is natuurlijk goed voor het imago en de (online) reviews van uw bedrijf!

Veiligheid als aandachtspunt én winstpunt

Bij het vervoer van veel en grote pakketten is een insnoeringsmachine echt van meerwaarde. Doordat (losse) pakketten stevig aan elkaar bevestigd kunnen worden, is veel veilige vervoer mogelijk. De kans op het schuiven of omvallen van lading wordt geminimaliseerd en daarmee ook het risico op ongelukken en andere ellende. Neem daarom uw verantwoordelijkheid als producent of transporteur en kies voor een professionele en robuuste omsnoering van uw producten en materialen met een goed ontwikkelde machine!

Goede machines helpen uw personeel gezond te blijven

Een belangrijk winstpunt van een gedegen en robuuste machine om de omsnoering uit te voeren, is verder nog positief voor uw personeel. Door dit automatisch aan te pakken, bespaart u uw medewerkers veel overbodig werk. Het handmatig inwikkelen en verbinden van pakketten aan elkaar, is een behoorlijk tijdrovende klus. En, zeker als uw personeel dit dag in, dag uit zou moeten doen, een klus die de gezondheid kan schaden. Repeterende bewegingen kunnen leiden tot lichamelijke klachten, spierproblemen en dergelijke. Met een goede machine voor omsnoering reduceert u dit soort risico’s enorm. En ook het gevaar dat uw medewerkers bij een ongeluk betrokken raken door omvallende dozen of spullen, wordt door machinaal georganiseerde omsnoering tot een minimum beperkt. Al met al argumenten genoeg om uw bedrijfsvoering op dit punt te professionaliseren door een robuuste machine voor omsnoering aan te schaffen, toch?

https://www.idepack.nl