Solo Start
Image default
Hobby en vrije tijd

De belangrijkste onderdelen van een duikuitrusting

Bent u een beginnend duiker of juist al gevorderd? In beide gevallen moet u een goede duikbril kopen. Een duikcomputer is ook een erg nuttig instrument als u serieus gaat duiken. U kunt gebruik maken van een ingebouwde duikplanner bijvoorbeeld, apneu-timer en een gedetailleerd logboek bijhouden. Allereerst is de duikbril van groot belang. Het is iets persoonlijks. Er is geen one size fits all product. U moet rekening houden met uw persoonlijke voorkeuren en de vormen van uw gezicht. U wilt natuurlijk niet dat er water in de bril loopt wanneer u gaat duiken.

Wat is een goede duikbril?

Wat zijn nu de voorwaarden van een goede duikbril. Zoals eerder gezegd is dat vooral afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Natuurlijk is het belangrijk dat er tempered glass zit en dat het gelaatsstuk goed sluit om uw neus en ogen. De stevigheid van het frame en de rekbaarheid van de hoofdband zijn ook belangrijk. Als het glas te ver van uw ogen afstaat, dan is verkleint dit uw gezichtsveld. Zorg er dus voor dat al deze zaken aanwezig zijn als u een duikbril gaat kopen.

Wat biedt een Suunto duikcomputer mij?

Een gevorderde duiker weet vaak wat de toegevoegde waarde is van een duikcomputer. Voor een beginnend duiker kan dit een redelijk nieuw product zijn. Een Suunto duikcomputer voert continue berekeningen uit naar de omstandigheden op dat moment om een veiliger duikprofiel te creëren, maar ook verlengt het de bodemtijd.

Waar kan ik deze producten kopen?

Waar kunt u nu een Suunto duikcomputer of een duikbril kopen? Denkend aan de voorwaarden die hierboven geschetst zijn. Duikwereld.nl is een specialist in duikproducten. In deze duikshop vindt u bijvoorbeeld duikbrillen voor beginners en gevorderden. U kunt er zeker ook de juiste maat vinden. U kunt het makkelijk online bestellen. U vindt er nog veel meer producten gerelateerd aan duiken.