Solo Start
Image default
Hobby en vrije tijd

Ook zo’n honingfreak? 3 tips!

Honing is ontzettend lekker in je thee of door je honing-mosterd dressing, maar wij honingfans zijn het eens over het feit dat honing goed is voor meer dan dat. Bijvoorbeeld voor de uiterlijke verzorging, het oppoetsen van oude meubels of het maken van een kaars. In dit artikel geven we een aantal tips op het gebied van honing, praktische en handige tips die bedoeld zijn voor de echte honing fan.

Wat doe je met gekristalliseerde honing?

Je kent het wel: je zet een kopje thee en je wilt de honing pakken om toe te voegen aan je thee, maar de honing is gekristalliseerd. Dit is uiteraard niets geks en je honing is ook niet bedorven, toch is het vervelend. Gelukkig zijn er genoeg trucjes die je kunt toepassen om de honing binnen no time te dekristalliseren. De meest makkelijke optie is het opwarmen van de honing in de magnetron, we weten niet of dat ook meteen de beste optie is aangezien de honig hierdoor smaak en aantal goede stoffen verliest. Heb je iets meer tijd en wil je graag dat de smaak en goede stoffen van de honing bewaard blijven? Kies er dan voor om de pot met honing te verwarmen in een pan met water. Een andere oplossing om de honing op een goede manier te dekristalliseren is door de pot op een verwarming te zetten. Op deze manier wordt de honing langzaam weer vloeibaar, een langzaam proces is in dit geval beter dan het snelle magnetronproces. Bewaar je honing voortaan droog in een kast, op deze manier heb je de minste kans op kristallisering. Uiteraard kan het nog steeds voorkomen, aangezien het een heel normaal verschijnsel is.

Het bewaren van de honing

Het potje waar je de honing in ontvangt is leuk, maar niet zo leuk als je eigen collectie glazen potjes. Veel honingfans kiezen voor grote glazen potten om alle verschillende soorten honing in te bewaren. Veel mensen vinden dit leuker dan alle verschillende honingpotjes. Je kunt de honing hierna onderscheiden door deze te voorzien van verschillende labels. Je kunt de honing dan als versiering gebruiken op een plank in je keuken of overzichtelijk in je keukenkastje plaatsen.

Honing

Gezichtsreiniging met honing?

Zoals we in de inleiding van dit artikel al schreven is honing goed voor meer dan het consumeren ervan. Zo zijn er verschillende oplossingen als het gaat om uiterlijke verzorging. Je kunt op simpele wijze een gezichtsreinigingsproduct maken van honing en 2 andere ingrediënten. Het gaat hierbij om de ingrediënten amandelmeel en citroensap. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te gebruiken wanneer je deze ingrediënten met elkaar mengt. Gebruik daarom 1 eetlepel honing in combinatie met 2 eetlepels amandelmeel en 1 theelepel citroensap. Wanneer je de ingrediënten met elkaar mengt ontstaat er een goedje wat je kunt gebruiken om je gezicht mee te scrubben. Dit goedje kun je eraf spoelen met lauwwarm water voor een optimaal resultaat.

TIP: Voor de beste honing, maar ook voor het aanschaffen van grote glazen potten kun je terecht bij Lekkerhoning. Lekkerhoning heeft een ontzettend breed assortiment, waardoor er voor iedere honingliefhebber wel iets tussen zit.