Tiktok, populair social media platform voor jongeren

      Reacties uitgeschakeld voor Tiktok, populair social media platform voor jongeren

Tiktok is een app waarmee je jezelf kunt filmen. De meeste gebruikers dansen, zingen of playbacken in hun video’s. Na afloop kan de maker ervan de video’s bewerken met allerlei effecten. Een filmpje kan tussen de 15 en 300 seconden duren. Na het plaatsen van het filmpje, kun je deze delen, liken en een reactie plaatsen. Na plaatsing kun je de filmpjes ook meteen plaatsen op andere social media platformen.

Wereldwijd heeft tiktok meer dan 100 miljoen gebruikers. Dagelijks worden er zelfs 10 miljoen filmpjes geüpload. Voorheen heette de app Musical.ly. Deze werd echter overgenomen door een Chinees bedrijf, waarna deze werd samengevoegd tot tiktok.

Risico’s van tiktok

Het gebruik van de tiktok app moet natuurlijk wel leuk en veilig blijven. Mocht een van je kinderen de app gebruiken, let er dan op dan de privacy en online veiligheid van je kind gewaarborgd blijft. Tiktok heeft in de Verenigde Staten namelijk al een keer een flinke boete moeten betalen. De boete was maar liefst 5,7 miljoen dollar in verband met inbreuk op kinderprivacy. Tiktok verzamelde namelijk namen, e-mailadressen en andere privégegevens van minderjarigen, zonder toestemming van de ouders.

Daarnaast had de voorganger van tiktok, Musical.ly, de beveiliging niet in orde. Zo konden filmpjes onderschept worden. Kwaadwillende personen konden dan met een nepaccount video’s van kinderen verzamelen.

Tiktok likes kopen

Tegenwoordig is de app echter stukken beter beveiligd. Het is zelfs een manier om beroemd mee te worden. Je video zal vaker bekeken worden als er meer likes aan worden gegeven. Tiktok likes kopen is tegenwoordig ook een ding. Voor een paar euro kun je al tiktok likes kopen. Deze worden dan door het desbetreffende bedrijf aan jouw video toegevoegd.

https://gebruikersnamen.nl/product/tiktok-likes-kopen/