Solo Start
Image default
Dienstverlening

Angstgroepstherapie

Stop Met Flippen! Angstgroepstherapie Kan een Goede Behandeling Zijn Voor Mensen Die Aan Paniekaanvallen Lijden

Er zijn verscheidene verschillende technieken voor het behandelen van angst, de meest voorkomende is als een patiënt een één-op-één sessie heeft met zijn dokter of therapeut. Toch kan dit soort behandeling niet bij iedereen passen, en als je één van die mensen bent, kan je meer je voordeel halen uit angstgroepstherapie. Angstgroepstherapie is een behandeling waar een groep patiënten die allen aan een angststoornis lijden op hetzelfde moment samenkomen. De therapeut is een moderator, en de mensen in de groep delen ervaringen en verhalen uit het verleden, ze leren ook omgaan met angst.

Verhalen Delen

Mensen die aan een angststoornis lijden voelen zich vaak volledig alleen, maar het goede aan angstgroepstherapie is dat je je behandeling deelt met andere mensen die exact dezelfde problemen doormaken en exact dezelfde dingen meemaken. De ervaringen en verhalen van andere mensen horen kan extreem voordelig zijn en is een grote eerste stap naar het behandelen van jouw angst.

Hoe Omgaan Met Angst

Angstgroepstherapie leert patiënten ook hoe ze de situaties en evenementen die hun angstgevoelens triggeren leren herkennen. Door deze emoties te herkennen, kunnen patiënten beter omgaan met de angst. De behandeling leert mensen ook hoe ze met angst kunnen omgaan als het je overvalt bij het doen van simpele relaxatieoefeningen zodat ze het gevoel hebben dat ze hun angst onder controle kunnen houden, waar of wanneer het ook toeslaat.

Relaties Opbouwen

Een ander goed aspect van angstgroepstherapie is dat het extreem sterke banden en vriendschappen laat ontstaan. Je zal veel mensen ontmoeten die in exact hetzelfde bootje als jij zitten, en dit helpt om een sociaal ondersteuningsnetwerk te creëren dat je kan gebruiken wanneer je voelt dat angst terug je leven overneemt. Natuurlijk zal je groepstherapiesessie slechts één keer per week plaatsvinden maar je kan iemand van de groep bellen op elk moment van de dag of nacht als je met iemand wilt praten.

Angstgroepstherapie is ideaal voor iedereen die het gevoel heeft dat hun leven afhankelijk is van de angst en niet van dagdagelijkse activiteiten kan genieten. 

De Psycholoog – Psychologen groep in Nijmegen

Voor meer info bezoek deze link : https://www.depsycholoog.nl/nijmegen